![]() |
Ecza Dolabı ve İlkyardım Malzemesi Ecza dolabında her evde olması gereken bir sağlık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ecza Dolabı ve İlkyardım Malzemesi Ecza dolabında her evde olması gereken bir sağlıkEcza Dolabı ve İlkyardım Malzemesi Ecza dolabında her evde olması gereken bir sağlık gerecidir ![]() ![]() İKAZ : Hangi durumlarda hangi ilacın kullanılacağını doktor belirlemeli ve dolabınızda çeşitli hastalıklar için bulunduracağınız ilaçlar buna göre temin edilmelidir ![]() Ecza dolabında bulunması gereken ilaçlar : ? Kesik ve sıyrıklar için antibiyotikli merhem ? Yanık ve cilt tahrişleri için merhem ? Burkulma ve baş ağrısı gibi ağrılar için ağrı kesici ilaçlar ? Hazımsızlık ve yanma için antasit tablet veya şurupları ? Ateş düşürücü ilaç ve şuruplar ? Alerji için antihistaminik ilaçlar ? Zehirlenmeler için aktif kömür ? Bulantı kesici ilaçlar ? Kaşıntılar için losyonlar, kortizonlu merhemler ? Vazelin ? Güneş kremi İlk yardım malzemesi : ? Steril pamuk paketi ? Steril gaz bezi (çeşitli büyüklüklerde) ? Steril sargı bezleri ? Elastik bandaj ? Yara bandı ? Flaster ? Çengelli iğne ? Küçük bir ayna ? Cımbız ? Makas ? Termometre ? Alkol ? Amonyak ? Tendürdiyot, mersol, betadin gibi antiseptik çözeltiler ? Oksijenli su |
![]() |
![]() |
|