Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilinen, doğru, ilgili, salatayla, yanlışlar

Salatayla ilgili doğru bilinen yanlışlar

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salatayla ilgili doğru bilinen yanlışlar



Salatayla ilgili doğru bilinen yanlışlar







Salata hakkındaki gerçekler bunlarla sınırlı değildir heralde ,ama en bariz olanları bunlar


Özellikle bayanların hem form kazanmak hem de sağlıklı beslenmek için tercih ettiği salatayla ilgili doğru bildiğiniz yanlışlar



Hem form kazanmak hem de sağlıklı beslenmek için tercihinizi hep salatadan yana kullanabilirsiniz Peki salatayla ilgili bildiklerinizin doğru olup olmadığını kontrol etmeye hazır mısınız? İşte mitler


MİT 1: Salata, hamburgere göre her zaman daha az kalorilidir


Bu tamamen yanlış bir bilgi Salatanın üzerine eklenen soslar oldukça yüksek kalorili olabilir Üstelik zeytinyağı da sağlıklı olduğu gerekçesiyle salatalarda bolca tüketilir Fakat zeyinyağının yüksek kalori değerlerine sahip olması çoğu zaman atlanan bir gerçektir Bu yüzden sıradan bir hamburgere göre yoğun soslu ve zeytinyağlı bir salatanın kalorisi daha fazla olabilir Ancak diyette kontrollü olarak salata yemek çok yararlı olabilir Çünkü salata için kullanılan sebze ve yeşillikler lif yönünden zengindir Bu besinler mide ve bağırsakları fazladan çalıştırararak kalori yakımını hızlandırır


MİT 2: Düşük kalorili sebzeler daha iyidir


Salatanızı analiz edeceğiniz zaman içindeli besleyici öğelere ve enerji sağlayan kalori değerlerine dikkat edin Örneğin kerevizi az kalorili olduğu için tercih ediyor olabilirsiniz ama bu sebzenin size kazandırdığı enerji de düşüktür Kereviz gibi açık renkli sebzeler diğer sebzelere göre daha az lif, vitamin ve mineral içerirler Bu nedenle bol sebzeli salata tercih edeceğiniz zaman kırmızı biber, brokoli, havuç, bezelye ve patlıcana ağırlık verin


MİT 3: Yapraklı sebzelerin hepsinin besleyici değerleri aynıdır


Yapraklı sebzelerin renkleri açıldıkça besleyici öğeleri de bir o kadar azalır Açık renkli bir atom salata düşük derecede A, C vitaminleri, demir ve lif değerlerine sahiptir Koyu yeşil renkteki ıspanak yapraklarında ise yüksek derecede magnezyum, demir ve kalsiyum vardır Ispanağın anti-oksidan değerleri de yüksektir


MİT 4: Salatanızın üstüne eklediğiniz kızarmış tavuk ya da et kalori değerini artırmaz


Eğer salatanız bir ana yemeğe eşlik etmiyorsa, doyurucu olması için üzerine tavuk ya da et ekleyebilirsiniz Ama dikkat! İşte bu noktada salatanız masumiyetinizi kaybediyor ve bir kalori deposu haline gelebiliyor Bu nedenle eğer salatanıza protein değeri kazandırmak istiyorsanız haşlanmış ya da tavuğu tercih etmelisiniz


MİT 5: Organik yeşillikler her zaman için çok daha sağlıklıdır


Araştırmalar; organik besinlerin besleyici öğelerinin kimyasallardan uzak olarak yetiştirilen sebze ve meyvelere göre çok da üstün olmadığını gösteriyor Bu nedenle sadece organik sebze yemeniz gerektiğini düşünmeyin


BUGÜN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.