![]() |
Domuz Gribinden Koruyan Besinler Hangi Besinler Domuz Gribinden bizleri korur |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domuz Gribinden Koruyan Besinler Hangi Besinler Domuz Gribinden bizleri korurDomuz Gribinden Koruyan Besinler Hangi Besinler Domuz Gribinden bizleri korur Domuz gribi aşısını beklerken hastalığa yakalanmaktan korkuyorsanız, bilim adamları aşıdan önce dikkat edilmesi gereken noktanın bağışıklık sistemini güçlü tutmak olduğuna dikkat çekti ![]() ![]() Kırmızı biber: Portakalda bulunan C vitamininin 2 katını içerir ![]() ![]() Yoğurt: İçinde bağırsaklarda mikroplarla savaşan yararlı bakteriler olan probiyotik bulunur ![]() ![]() Yeşil çay: Bağışıklığı güçlendiren ?epigallocatechin gallate? isimli kimyasalı içerir ![]() ![]() Ginseng: ABD?li bilim adamları günde 2 tane 200mg?lık ginseng kökü kapsülü alan insanların grip riskinin yüzde 31 azaldığı belirlendi ![]() ![]() Badem: Hastalıklarla savaşan antioksidan E vitamini bakımından zengindir ![]() ![]() Taze patates: İçindeki ?beta carote ?, gribe karşı koruma özelliğini verir ![]() ![]() Tavuk suyuna çorba: Vücutta mukus üretimini artırarak gribin boğaz ağrısı ve öksürük gibi etkilerini yatıştırmaya yardımcı olur ![]() Sarımsak: Sülfür maddesi grip sezonunda bu hastalığa yakalanma riskini 2 ![]() ![]() ![]() Zencefil: İçeriğinde doğal olarak bulunan ?gingerol? maddesi, her türlü enfeksiyonu uzakta tutmaya yardımcı ![]() ![]() Ceviz: Antioksidan selenyum soğuk algınlığı, grip ve kansere karşı koruma sağlar ![]() ![]() Turunçgiller: Önemli bir C vitamini kaynağıdır ![]() ![]() Bal: Doğal olarak antibakteriyel özelliklere sahiptir ![]() ![]() Lahana: Ispanak ve lahana gibi koyu yeşil renkli yaprağa sahip sebzeler, bağışıklık sistemini gribe karşı güçlendiren D vitamini bakımından zengindir ![]() Mantar: Beta-glucan isimli gribe karşı koruyan bir madde içerir ![]() ![]() Yulaf: Lif, E ve B vitamini ayrıca bağışıklık sistemini güçlendiren mineraller ve beta-glucan?lar bakımdan zengindir ![]() Elma: Bilim adamları, düzenli olarak elma yiyen insanların gribe yakalanma riskinin azaldığını ortaya koydu ![]() ![]() Kırmızı et: Bağışıklık sistemini harekete geçirmek için kırmızı et tüketmek gerekiyor ![]() ![]() Balık: Omega 3 tüketimini artırarak grip ve benzeri enfeksiyonları uzakta tutabilirsiniz ![]() ![]() Soğan: Doğal antibiyotikler içerir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|