![]() |
Kadınlarda ömrü uzatan gıdalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadınlarda ömrü uzatan gıdalarSuadiye Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Canan Öcal Kuzum yaşam uzatan 6 süper gıdayı dengeli bir şekilde alan kadınların daha sağlıklı bir yaşam sürdürebileceğini söylüyor ![]() Kuzum?a göre bu gıdalar düşük yağ oranına sahip yoğurt,somon ve sardalya gibi yağlı balıklar, fasulye, nohut, mercimek gibi baklagiller,domates,D vitamini kaynağı besinler, çilek, böğürtlen gibi meyveler ![]() Kadınlar için 6 süper gıda önerisi ve bunların faydaları Düşük yağlı yoğurt Henüz kanıtlanmamış olmakla birlikte, haftada üç ila beş kez tüketilen az yağlı yoğurdun kadınlarda göğüs kanseri riskini azalttığı yolunda görüşler var ![]() ![]() ![]() ![]() Yağlı balıklar Haftada iki üç kez yenebilecek bu balıklarda en yararlı unsur Omega-3 yağ asitleridir ![]() ![]() ![]() Fasulye Kadınların haftada en az üç dört kez yemelerinde büyük yarar olan fasulye protein ve lif açısından da son derece zengin bileşimleriyle, kalp krizi ve göğüs kanseri riskini azaltıyor ![]() ![]() ![]() Domates (diğer kırmızı meyveler: karpuz, kırmızı üzüm, kan portakalı) Kadınların domates, kan portakalı ve karpuz gibi likopen zengini gıdaları haftada üç - beş kez tüketmeleri tavsiye ediliyor ![]() ![]() D vitamini ile takviye edilmiş az yağlı süt veya portakal suyu Kadınların günde belirli miktarlarda D vitaminine ihtiyacı bulunuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Çilek ve böğürtlen Çilek, böğürtlen, kızılcık ve ahududu gibi meyveler aynı şarapta olduğu gibi anti kanserojen özelliklere sahip ve hücre onarıcı olduğu bilinen antokyan maddesini içerirler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|