Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çörek, edilen, edilenler, hakkında, herşey, merak, otu

Çörek otu hakkında merak edilen herşey Çörek otu hakkında merak edilenler Çörek otu

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çörek otu hakkında merak edilen herşey Çörek otu hakkında merak edilenler Çörek otu



Çörek otu hakkında merak edilen herşey

Çörek otu hakkında merak edilenler

Çörek otu hakkında merak ettikleriniz


Son zamanlarda AIDS konusunda yapılan bağımsız çalışmalar, çörek otunun doğal katil hücre aktivitesini arttırırken aynı anda yardımcı ve bastırıcı T hücreleri arasındaki oranı da geliştirip savunma sistemi üzerinde meydana getirdiği şaşırtıcı etkilerini ortaya çıkarmıştır

İşte çörek otu hakkında merak edilen herşey?


Nigella Sativa, Ortadoğu ülkeleri arasında birçok derdin dermanı olduğu için ?Habbat Al Barakah? ya da ?Kutsanmış Tohum? olarak bilinir Binlerce yıldır Ortadoğu, Asya ve Afrika?da kullanıldığı gibi günümüzde Amerika ve Avrupa?da da kullanılmaktadır


Origo Çörek Otu Yağı (Black Seed Oil) içinde barındırdığı; hoş kokulu yağlar, elementler, enzimler ve vitaminler gibi içerdiği yüzden fazla öğeden dolayı oldukça faydalıdır İçinde Omega 3 ve Omega 6 ihtiva eden % 58 oranında temel yağ asidi vardır Bunlar, bağışıklık sistemini alerji ve iltihaplara karşı güçlendirip dengeleyerek kronik hastalıklara karşı koruma sağlayan Prostaglandin E1 oluşumu için gereklidir Bu oluşum sağlıklı hücreleri virüslerden koruyup tümör oluşumunu engeller


Yağın sindirimi, lenfler vasıtasıyla yapılır bu sayede lenf sistemi arıtılıp öbek taşı oluşumu engellenir Nigella Sativa yağı Tutankamon?un mezarında bulunmuştur İyileştirici ve güzelleştirici özelliklerinden dolayı Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir


Yunan filozof, Dioskorides; baş ağrılarını, burun tıkanıklıklarını, diş ağrısını ve bağırsak parazitlerini tedavi etmek için çörek otu kullanmıştır Modern tıbbın babası kabul edilen Hipokrat, çörek otunu karaciğer ve sindirim rahatsızlıklarının devası olarak tanımlamıştır Tıp tarihinin en ünlü kitaplarından biri olan ?Canon of Medicine? ın yazarı olan İbn-i Sina, çörek otunun metabolizmayı uyardığını, uyuşuklu ve halsizliği engellediğini savunmuştur


Modern tıp, bu bitkinin özelliklerini, uyarıcı etkilerini kullanarak hemoroit, hepatit, nezle, ishal, öksürük ve tenya gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanmaktadır Çörekotu ile ilgili ilk yazılı belge ?Eski Ahit? de bulunmaktadır


Çörek otuyla ilgili en önemli sözlerden biri HzMuhammed?in (SAV) ?Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır? sözüdür


1959′dan beri, laboratuar ve üniversitelerde 200 den fazla çalışma yapılmaktadır Amerika?da Güney Carolina Hilton Head Island?da bulunan Kanser Araştırma Laboratuarında, şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı çalışmalardan biri, %100 natürel çörek otu yağının (Nigella Sativa) tümör tedavisinde, kemoterapide (kimyasal tedavi) görülen negatif yan etkileri göstermeyip büyük başarılar sağladığını kanıtlamıştır Çalışmalarda Nigella Sativa?nın kemik iliği büyüme oranını %250 gibi bir rakama çıkardığı ve tümörün büyümesini %50 oranında azalttığı tespit edilmiştir Bu durum, bağışıklık sistemini uyararak hücreleri virüslerin yok edici özelliğinden koruyan interferon üretimini arttırmaktadır Araştırmacılar, Nigella Sativa?nın anti bakteriyel ve anti mikotik etkilerini onaylamış ve diyabet tedavisinde esas olan şeker seviyesini düşürmekte de faydalı olduğunu tespit etmişlerdir


Münihli doktorların deneyimleri, aralarında polen ve toz alerjisi, astım ve deri iltihapları gibi hastalıkların bulunduğu alerjik durumların %70′inin Çörek Otu (Nigella Sativa) yağı ile tedavi edildiğini göstermektedir


- Vücuda kuvvet ve zindelik verir; bal ile macun yapıp yenebilir Kan yapıcıdır; her sabah kuru üzümle beraber yenmeli


- Çocukların gaz ve sancılarında; bir miktar çörekotu tohumu, bir tane Hindistan ceviziyle de dövülür ve tülbende konup, çocuğun ağzına tutularak emzirilir


- Kadınların hayızını söktürür Anne sütünü artırır; balla yenmeye devam edilmelidir Unutkanlığa faydalıdır, balla macun yapılıp yenmeli


- Mide ve bağırsaktaki gazları söker, hazmı kolaylaştırır, iştah açar; ekmek ve keklere katılırsa da şişlik yapmaz


- Böbrekteki kum ve taşları döker; şerbeti içilir veya 4 bardak suya 3 çorba kaşığı çörek otu dövülerek konur, üzerine 1 çay kaşığı süzme bal konur Kaynatılıp süzülür Günde üç kere 1′er çay bardağı içilir


- Felç ve kazıklı hummaya (tetanoz) faydalıdır; çörek otu yağı burundan faydalıdır


- Öksürük, balgam, nefes darlığı ve romatizmaya faydalıdır; balla karıştırılıp yenir veya macun yapılır Grip ve nezleye, baş ağrısına; yağı burundan damlatılır veya çörek otu bir müddet sirke içinde bekletildikten sonra alınarak toz haline getirilir, enfiye gibi buruna çekilir veya tohumları kavrulur, tütsüsü buruna çekilir


- Kulak için, sonradan meydana gelen üşütme, rüzgâr alma, iltihap tıkanıklıklarında; çörek otu yağı kulağa damlatılır


- Diş ağrısı ve diş iltihaplanmalarında kullanılır; çörek otu sirke ile kaynatılıp ağızda gargara yapılır


- Bağırsak ve karındaki kurt, parazit ve solucanları öldürür; sirke ile kaynatılıp aç karnına içilir


- Basura faydalıdır; sirke ile kaynatılıp basura sürülürse veya yakılır elde edilen külü içilir veya acı kavun suyu ile merhem yapılır sürülürse faydası görülür


- Vücudun muhtelif yerlerinde sızısı olanlar; sabunlu sıcak su ile yıkanır, çörek otu kavrularak dövülür ve yıllanmış zeytinyağı içine konur Bu yağ sızılı kimsenin tepesinden ayağına kadar sürülür, hasta giydirilir Soğuk rüzgâr değmeden yatağa yatırılır, iyice terletilir Hasta terledikten sonra sızılar geçer ve vücut ipek gibi olur


- Sivilce, uyuz, egzama gibi cilt hastalıklarına faydalıdır; çörek otu sirke ile kaynatılıp sürülür


- Saçları besler, kepeği önler; çörek otu yağı saçlara sürülür


- Çörek otu tütsüsü haşereleri öldürür


- Yorgunluk halini giderip zindelik verir


Çörek otunun genel kullanımı


Kanser ve AIDS? bağışıklık sistemini güçlendirir Bronkodiletatör (bronşları genişletici) dür


Macun: 1kg bala, 200gr Çörek otu öğütülüp karıştırılır Bir kaba konur, üstü tülbentle örtülür Üç gün üç gece ay ve yıldızları görecek şekilde bekletilir Sonra bu macundan 3 çay veya 1 şeker kaşığı günde 3 kere aç karnına yenir


Uyarı: Çörek otunun balla kullanımı tavsiye edilir Yüksek dozajda almamak gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.