Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arkin, fwang, golden, hoku, kaian, karambola, meyvesi, star, tung, özellikleri

Karambola Meyvesi Karambola Özellikleri? Arkin, Fwang Tung, Golden Star, Hoku, Kaian

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karambola Meyvesi Karambola Özellikleri? Arkin, Fwang Tung, Golden Star, Hoku, Kaian



Karambola Meyvesi

Karambola Özellikleri?


Arkin, Fwang Tung, Golden Star, Hoku, Kaiang, Maha, Sri Kembanqan (Kembangan), Wheeler, Thayerand Newcombe gibi çeşitleri olan Karambola meyvesi yumurtadan elipsoit şeklindedir 2-1/2 to 5 inç (6-13 cm)uzunluğunda, 5 tane yaprak damarı vardırEnlemesine kestiğimizde yıldız şekli çıkar Derisi incedir,açıktan koyuya sarı ve yumuşak üst derisi mum gibidir,Çekirdekleri meyveden çıktıktan birkaç gün sonra yaşanabilirliğini kaybeder

Küçük ağaçlar iyi kalitede Karambolalar üretirler


Karambolanın Yetiştirildiği Yerler?


Karambola; Sri Lanka ve Moluccas' tan kaynaklandığına inanılır, fakat Asya' nın güneyi ve Malezya'da yüzyıllarca yetiştirilmiştir Günümüzde ise Malezya, Tayland, Endonezya gibi uzakdoğu ülkelerinin yanı sıra İsrail ve Brezilya'da üretilmektedir


Karambolanın Faydaları?


C vitamini açısından zengin olan Karambola daha çok C vitamini eksikliği bulunanlarla soğuk algınlığı ve grip gibi çeşitli hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir


Karambolayı Nasıl ve Nerede Kullanacağız?


Karambola' yı (diğer bir adıyla star fruit) kenarlarındaki hafif sert olan kısımlarını kestikten sonra enlemesine yıldız şekli oluşturacak şekilde kesebiliriz Bu yıldız şeklinde kesilmiş olan Karambolayı ister bardak süslemelerinizde isterseniz salatalarınızda garnitür olarak kullanabilirsiniz Diğer yönden bu meyve ile pastalarınıza renk katabilir, dilerseniz çiğ olarak da tüketebilirsiniz


Karambolanın Muhafaza Koşulları?


Karambola asttropikal olarak sınıflandırılırÇünkü olgun ağaçlar

27 F (-2 C) dereceyi tolere edebilirler Genç bitkiler daha hassastırlar ve 32 F (0 C) derecede ölebilirler Karambolalar su baskını ya da etkili sıcak ve kötü rüzgarlarla zedelenebilir


Karambolanın Besin Değerleri


Karambola; C, Niasin, Potasyum, Fosfor açısından zengindir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.