buğday çimi, buğday çiminin yararları, buğday çimi kullanımı, buğday çiminin faydalar |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
buğday çimi, buğday çiminin yararları, buğday çimi kullanımı, buğday çiminin faydalarbuğday çimi, buğday çiminin yararları, buğday çimi kullanımı, buğday çiminin faydaları, Buğday çimi bağışıklık sistemini güçlendiriyorAynı zamanda hücreleri yeniliyor, kansere karşı koruyor, kalp damar sistemindeki tahribatı onarıyor ve kanı temizliyor Doktorlar, buğday çimi suyunun düzenli kullanılmasını öneriyor İnsanlığın temel besin kaynağı olan buğday, evinize sadece beyaz ekmek ve aşurelik tane olarak giriyorOysa buğday çimi ve çiminin suyu bin derde deva neredeyse Çünkü buğday, ev ortamında çok basit yöntemlerle çimlendirilerek tanesiyle veya uzayan çimlerinin tüketilmesiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hücreleri yeniliyor Özellikle buğday çimi suyunun 'şifa içeceği' olduğu belirtiliyor Çimlenmiş buğdayın sağlığa etkilerini İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Müdürü Prof Dr Erkan Topuz'a sorduk Kendisinin de evde buğday çimi üretip sofrasında bulundurduğunu belirten Prof Dr Topuz, buğday çimi suyunun mikropları öldürücü etkisiyle kanı temizlediğini belirtiyor Bununla birlikte, kardiyovasküler sistemde de damarların açılmasını sağlıyor Prof Dr Topuz'un açıkladığı bilgilere göre, buğday çiminin gençlik verici, imnün sistemi (bağışıklık) güçlendirici ve kansere karşı koruyucu etkileri var Aynı şekilde saç dökülmelerine faydalı olduğu iddia ediliyor Buğday çimi suyunun kimyasal bileşimi kana çok benziyor İçeriğinde antiseptik temizleme özelliği olan klorofil yüzde 70 oranında bulunuyor Mükemmel bir protein kaynağı ve bol miktarda beta karoten içeriyor Yüksek oranda B1, B6, B12 vitaminleri, C, E, K vitaminleri ihtiva ediyor Ispanaktan daha çok demire sahip olduğu için anemi (demir eksikliğine bağlı kansızlık) hastalarının kullanması tavsiye ediliyor Başta magnezyum olmak üzere çok çeşitli mineraller içeriyor Besin öğeleri vücudu besliyor ve gerçek bir denge sağlıyor Buğday çimi suyunun faydalı olduğunu ilk keşfeden kişinin Boston'da Hipokratlar sağlık kuruluşunun kurucusu Dr Ann Wigmore olduğunu belirten Prof Topuz, Wigmore'un hikayesini şöyle anlattı: "Dr Wigmore, bacaklarındaki kangreni bununla tedavi etmiş Doktorların bacaklarını kesme kararı üzerine buğday çimi suyunu içmeye başlamış Çimlerden yaptığı lapayı da bacaklarına uygulamış Bu şekilde tedavi olmakla kalmamış, iyileştikten sonra Boston maratonuna katılmış O zamandan beri, tedavisi imkansız denilen hastalar buğday çimi suyu kullanıyor Bitkisel tedavileri devamlı yapmak gerekir İmkanı olan, her gün iki bardak içebilir Bu suyu buğdaya karşı alerjisi olanlar da kullanabilir Buğdayın birkaç gün nemli ortamda bekletilip filizlendirilerek tanesiyle tüketilmesi de çok faydalı Böylece buğdayın hem çok faydalı olan kabuğu, hem de rüşeym denilen besin değeri çok yüksek embriyo kısmı alınmış olur Bu filiz bebek gibi büyük bir güçle doğar Bütün filizlerde, ama özellikle buğdayda büyük potansiyel var Vitamin, mineral, antioksidan bakımından müthiş zengin Çünkü çoğalıp yeni bir bitki üretecek Gençlik sırrıdır Çimi çok üretebilirseniz suyunu için Azsa her gün koparıp salatanıza katın" Buğday nasıl çimlendirilir? Buğday çimi üretimini Türkiye'de 25 sene önce ilk kez başlatan Kırkambar Baharat'ın sahibi Bahri Kılıç'ın üretim önerileri şöyle: Öncelikle doğal, ilaçlanmamış buğday alın Zirai buğdaylar zararlılara karşı ilaçlanmış olabileceği için dikkatli olun Aşurelik buğday çimlenmez Bir avuç buğdayı oda sıcaklığındaki içme suyu ile ıslatıp bir gece bekletin Ertesi sabah şişen buğdayların suyunu süzüp genişçe bir tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde yayın Üzerini nemli bir bezle örtüp evin en sıcak ve karanlık yerine bırakın Bez ve buğdaylar kurudukça nemlendirin Buğdaylar 3-4 gün sonra filizlenmeye başlar Filizleri 2 cm uzayınca dolaba alıp, her gün 1-2 kaşık salatalara katabilir, yoğurtla veya zeytinyağı, limon, nar ekşisi gibi karışımlarla tüketebilirsiniz Çok dayanıklı olmadığı için azar azar çimlendirme yapılmalı Buğday çimi üretmek için de, yine bir gece suda beklemiş buğday tanelerini yayvan bir saksıya veya varsa bahçeye ekip üzerini toprakla örtün Çimler 10-15 cm uzayınca 1 cm yukarıdan makasla kesin Kestikçe uzayan çimlerden her gün salatanıza katın Çok ektiyseniz mutfak robotundan geçirip suyunu çıkararak kullanın Marketlerde satılan hazır çimler, büyümesini hızlandırmak için katkı maddesi katılabildiği için çok güvenli olmayabilir |
|