06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bu baharat Kanseri engelliyor. Cork Kanser Araştırma Merkezi bilimcileri, köri
Bu baharat Kanseri engelliyor
Cork Kanser Araştırma Merkezi bilimcileri, köri yapımında kullanılan zerdaçalın etken maddesi "kurkumin"in laboratuvar ortamında yemek borusu kanseri hücrelerini öldürdüğünü saptadı
Dr Sharon McKenna ve ekibi, kurkuminin kanser hücrelerini 24 saatte öldürmeye başladığını gördü
Uzun zamandır kurkumin maddesinin iyileştirici etkisi bulunduğu düşünülüyordu
Kanser uzmanları, British Journal of Cancer dergisinde yayımlanan araştırmanın, doktorların yeni tedaviler bulmalarına yardımcı olacağını belirtti
Birleşik Krallık Kanser Araştırma kurumundan Dr Lesley Walker, bu araştırmanın, zerdaçalda (hint safranı) bulunan doğal kimyasalların özafagus (yemek borusu) kanserinde yeni tedaviler için kullanılması olanağı sağlayacağını söyledi
Walker, özafagus kanseri oranının 1970'lerden bu yana yarı yarıya arttığını, bunun obezite, alkol tüketimi ve reflü hastalığındaki artıştan kaynaklanıyor olabileceğini bildirdi
|
|
|