![]() |
Baharatların faydaları nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatların faydaları nelerdirBaharatların faydaları nelerdir Yiyeceklerin vazgeçilmezleri olan baharatlar, birçok rahatsızlığa da ilaç oluyor ![]() ![]() Baharatın tıptaki faydalarının çok eskiden bu yana bilindiğini belirten uzmanlar, "Bu yöntemle tedavide kullanılan baharatlar yan etki göstermemektedir ![]() ![]() Ağız yaralarına karşı, sirke ve susam yağı karışımıyla gargara yapılabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Akciğer rahatsızlıkları için ısırgan tohumu, karabiber, mürsafi, bal ve hardal eşit miktarda karıştırılır ve sabah akşam birer çorba kaşığı yenir ![]() Alerji için, 100 gr ![]() ![]() ![]() ![]() Birer çorba kaşığı acı yonga ve ravend çini, demlenip sabah akşam birer bardak içilir ![]() ![]() Araştırmalara göre apandisit hastalığını önleyici en etkili şey, böğürtlen çayıdır ![]() Arpacık için bir çay bardağı sıcak suya bir tutam papatya konur ve bir müddet sonra süzülerek bununla göze masaj yapılır ![]() ![]() Astım hastalığı için bir litre suya bir tutam mersin yaprağı veya ısırgan konur ve 10 dakika kaynatılıp demlenir ve süzülür ![]() ![]() ![]() Bademcik için kekik gargarası çok etkilidir, bunun yanı sıra balık yağı da içilebilir ![]() Basur rahatsızlığı olanlar, zulumba ve üzerlik tohumunu eşit oranlarda karıştırıp, sabahları aç karnına bir çay kaşığı yiyebilir ![]() Baş ağrısına bir bardak sıcak suya birer tutam lavanta, papatya, nane, biberiye ve kekik konur, 5 dakika sonra süzerek günde 2-4 bardak içilir ![]() Böbrek ve mesane taşı için bir litre suya birer tutam kırkkilit otu, mısır püskülü ve kiraz sapı konur, 5 dakika kaynatılır ve süzerek günde 2-4 bardak içilir ![]() ![]() Cilt hastalıkları için 80 gram ravent çini, bir kilo bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karnına bir tatlı kaşığı yenir ![]() Damat tıkanıklığı için 250 gram hayıt tohumu, 6 litre suda yarım saat kaynatılır ve günde 3 öğün, aç karna, bir çay bardağı içilir ![]() ![]() Dudak çatlaması için balmumu ve gülyağı birlikte eritilerek çatlaklara sürülür ![]() ![]() Ergenlik ve sivilceler için şap ve narkabuğunu sirkeli suda kaynatıp bu suyla sivilceleri silmek yararlıdır ![]() Gastrit için her gün kahvaltıdan önce 1 çay kaşığının dörtte biri oranında Hardal tohumunu, ılık suyla içmek ve bu tedaviyi 20 günlük kür halinde yapmak faydalıdır ![]() Guatr için tere tohumu, nöbet şekeri veya bal ile eşit oranlarda karıştırılıp yenir ![]() ![]() Kalp krizine karşı ökseotu çayı, melisa çayı ve adaçayı içmek kap krizini önleyici etkiye sahiptir ![]() ![]() Kansızlık için 50 gram kınakına, bir kilogram siyah kuru üzüm ve bir miktar mürdüm eriğiyle 3 litre suda bir müddet kaynatılır ve günde 3 öğün içilir ![]() Kas erimesine karşı günde 3-4 bardak aslanpençesi çayı yudum yudum içilmelidir ![]() Kemik erimesine karşı günde 3-4 bardak Civanperçemi çayı yudum yudum içilmelidir ![]() Kireçlenmeye karşı 400 gram Ardıç tohumu, 1 kilo bal ile karıştırılır ve bu karışımdan, günde 3 öğün, aç karnına, 1 tatlı kaşığı yenir ![]() Nefes darlığına karşı bir miktar deniz kadayıfı, toz haline getirilir ![]() ![]() Öksürük için günde 20 gramdan fazla olmamak kaydıyla, defne tohumu bal ile karıştırılıp yenir ![]() ![]() Prostat için 100 gram eğir kökü, 5 litre suda, 2 ![]() ![]() ![]() ![]() Romatizma için hardal tohumu dövülüp, bal ile karıştırılarak yenir ![]() ![]() ![]() Sedef hastalığı için 50 gram ısırganotu, 50 gram şahtereotu ve 50 gram civanperçemi 1 litre sıcak suda 15 dakika bekletilip süzülür ve günde 3-4 bardak içilir ![]() Şeker hastalığı için 1 litre sıcak suya 20 gram mersin yaprağı konup 5-10 dakika demlenir ve gün boyu içilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|