Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böğürtlen, faydaları, nelerdir, rubus, yetişirböğürtlenin

Böğürtlen Rubus sp Faydaları nedir nerede yetişir-Böğürtlenin faydaları nelerdir

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böğürtlen Rubus sp Faydaları nedir nerede yetişir-Böğürtlenin faydaları nelerdir




Böğürtlen Rubus sp

Yerli Amerikan kadınların düşüğü engellemek için böğürtlen yediğini biliyor muydunuz?
Hikâyesi Nedir?
Böğürtlenler, gül familyasına ait çalılardır Böğürtlen tarlaları her sene meyve verir Himalaya, Marion, Silvan, hep yeşil ve siyah elması da içeren birçok türü vardır Hep yeşil (Evergreen) türü satılan ana türüdür Böğürtlenlerden genelde ahududu ile hibrit meyve yapılır
Böğürtlenin Tarihi
Hep yeşil Böğürtlenin, Kuzey Avrupa’da yetiştiği ve göçmenler
1850 yılında böğürtleni Doğu Birleşik Devletler’e götürmeden yüzyıllar önce İngiltere’de ünlü olduğu bilinir Göçmen kuşlar, böğürtlenin ün kazandığı Pasifik kıyısına, batıya doğru böğürtlen tohumlarının yayılmasına yardım etmiştir Himalaya böğürtleni Birleşik Devletlere Almanya’dan gelir ama gerçek kökeni Asya’da bulunabilir
Böğürtlenin bu türü, Pasifik’in kuzeybatısında oldukça yaygındır Böğürtlenler Cascade ve Sierra Dağı otlaklarında bolca bulunur


Böğürtlen Nerede Yetişir?
Dünyanın en büyük üreticileri Şili, Birleşik Devletjer, Guatemala, Meksika, Ekvator, Romanya ve Türkiye’dir Birleşik Devletler
içinde başta gelenler Oregon Kaliforniya, Teksas, Georgia ve Arkan sas dır
Neden Böğürtlen Yemeliyim?
Böğürtlenler antioksidan açısından zengindir Bir test tüpü çalışması çay üzümü, yaban mersini, çilek ve ahududuyla karşılaştırdığında böğürtlenin en yüksek antioksidan kapasitesine sahip olduğunu ortaya çıkardı Ayrıca C vitamini, lif ve antikanserojen özellikleri olan tanen, flavonoid ve cyanidin fıtokim yasalları açısından zengin
dir Ayrıca kalp rahatsızlığı riskini azaltabilen ve alerjisi olan insanlarda histamin faaliyetini durdurabilen bir antioksidan olan kuersetin gibi catechinler içerir
Doğal İlaçlar
Damıtılmış su ve böğürtleni karışımdan yapılan içeceği her sabah düzenli olarak içmenin bağırsak faaliyetlerini hızlandırdığı bilinmektedir Böğürtlen yapraklarını çiğnemek veya az önce bahsi geçen içeceği içmek, dişeti kanamaları ve boğaz ağrılarını iyileştirmeye yardım edebilir Yanıkları iyileştirmek ve rahatlatmak için yanık bölgeyi
böğürtlen yapraklarıyla nazikçe övün
Tam Bir Hayat Kurtaran!
KOLON VE KARACİĞER KANSERİ: İnsan hücresi çalışmaları, böğürtlendeki bileşenlerin serbest radikalleri yakaladığı, kara


ciğer ve kolon hücrelerini hasardan koruduğunu göstermektedir
AKCİĞER KANSERİ: İnsan akciğer kanser hücreleri üstünde
yapılan çalışmalar böğürtlen özünün kanserin daha fazla gelişmesini
önlediğini göstermektedir Fareler üzerine yapılan bir çalışma, böğürtlendeki antosiyanin özünün (cyanidin 3 glukozit) tümör gelişimini ve
metastazı (kanser hücrelerinin yayılması) engellediğini ilk defa kanıtladı

YEMEK BORUSU KANSERİ: Böğürtlenlerin, laboratuar farelerinin yemek borusu kanseri hücrelerinin gelişimini azalttığı ve engellediği kanıtlandı
Böğürtlen İle İlgili İpuçları
SEÇİM VE SAKLAMA:
• Koyu renkli, pürüzsüz ve parlak böğürtlenler bulmayacaksın
• Çürüğü veya eziği var mı diye bakın, çünkü bu böğürtlenin çabuk bozulmasına yol açar
• Buzdolabında saklayın Sadece üç gün dayanabilir ve en lezzetli
hali için hemen tüketilmelidir
HAZIRLAMA VE SERVİS ÖNERİLERİ:
• Kullanmadan hemen önce böğürtlenleri soğuk suda yıkayın



Eğer dondurmaya karar verdiyseniz, soğuk suda yıkayın ve hemen buzluk kabına koyun
• Böğürtlenleri sade yiyin ya da yoğurda, tahıl gevreğine veya
meyve salatasına koyun
• Donmuş böğürtlenlerle marmelat veya reçel yapın
• Böğürtlen kurabiye ve turtalarda kullanmak için ideal bir meyvedir

Basit Böğürtlen Gevreği
Sharon Gretto
Servis: 8 kişilik • Hazırlama ve Pişirme Süresi: 40 dakika
Bu tarif 5 adet enerji deposu yiyecek içerir
MALZEMELER:
4 su bardağı böğürtlen, taze veya donmuş
‘A su bardağı + l yemek kaşığı çok amaçlı un
‘A su bardağı bal
‘/ su bardağı esmer şeker
3 yemek kaşığı limon suyu
‘/ı su bardağı yulaf ezmesi
‘/t su bardağı + l yemek kaşığı katkısız buğday unu
4 yemek kaşığı margarin
HAZIRLANIŞ:
Fırını önceden 375 derecede ısıtın Geniş bir kâseye böğürtlen,
bal, limon suyu ve iki undan da birer yemek kaşığı koyun Turta tabağına yapışmayı önleyici yemek spreyi sıkın ve karışımı dökün Ayrı bir kâsede, kalan unları, esmer şekeri, yulaf ve margarini karıştırın
Ufalanana kadar çatalla karıştırın Böğürtleni! karışımı üstüne serpin



30 dakika veya kızıl bir renk alana kadar pişirin

BESİN ÖĞELERİ:
Kalori: 220; Toplam yağ: 5gr; Doymuş yağ oranı: l,5Jgr; Kolesterol: O mg; Sodyum: 50 mg; Toplam karbonhidrat: 43 gr; Lif: 5 gr;
Şeker: 27 gr ; Protein: 3 gr


sunum viole

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.