![]() |
Basit Yaşayacaksın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Basit YaşayacaksınBASİT YAŞAMAK Basit yaşayacaksın ![]() Mesela susayınca su içecek kadar basit ![]() Dört çıkacak, ikiyi ikiyle çarptığında ![]() Tek düğmesi olacak elindeki cihazın; tek bir düğme, tek bir cümle gibi; sevince lafı dolandırmadan söylediğin “seni seviyorum” gibi ![]() Basit bir öpücük yetecek sana; basit sıcak bir öpücük ve o öpücükle dolacak tüm günlerin, tüm düşlerin ![]() O öpücük için yapacaksın hayatının kavgasını, o öpücük için yiyeceksin hayatının dayağını ![]() Kabak çekirdeği verecek sana rakamların veremediği mutluluğu ![]() El yazısıyla yazılmış eğri büğrü bir mektup olacak en değerli kağıdın; hep yanında taşıdığın, atmaya kıyamadığın ![]() İki harekette giyiniverecek, iki harekette soyunuvereceksin ![]() Kısacık olacak uyanman ve yola çıkman arasında geçen süre; kısacık olacak sıcacık kollara dolanman ve yolculuklara çıkman arasında geçen süre ![]() Kendin bile anlayabileceksin yazdıklarını; bakışların bile anlatabilecek kendini ![]() Beklentilerin de basit olacak ![]() Kaf Dağı’nın önünde bekleyecek mutluluklar ![]() Bir ıslıkta bulabileceksin en uzun dostluk romanını; ya da bir damla gözyaşı yaşatacak sana en ucuz aşk romanını ![]() Pankreasının sağlığına dua edeceksin kapatırken gözlerini ![]() Zafer işareti yapacaksın tuvaletten çıkarken ![]() Bir kaşarlı tost olacak aradığın nasıl oturacağını bilemediğin sofrada; parmakların olacak en kıymetli çatalın ![]() Yine, aynı parmaklar çözecek en karmaşık denklemleri ![]() İskender’in kılıcı duracak avukat rehberinin yanında ![]() Bir filarmoni orkestrası veremeyecek sana kontrplak bir gitarda, doğru basılmış bir “fa diyez”in mutluluğunu ![]() Makyajın ilk “a” sına kadar bilmen yetecek ![]() Temizlik kokacak en pahalı parfümün “Bilmiyorum” diyebileceksin bilmediğinde ve çok normal olacak onu da bilmeyişin ![]() Tek dereden su getirmen yetecek, bir “istemiyorum” diyebilmeye ![]() Ne durduğu farketmeyecek abanın altında ![]() Saatin, sadece saati gösterecek; Telefonunu sadece telefon etmek için kullanacaksın ![]() Küçük bir not defteri olacak bilgini en hızlı sayan ![]() Basit yaşayacaksın, basit ![]() Sanki yaşamın bir gün sona erecekmiş gibi basit ![]() ![]() ![]() Yalçın Ergir (Düş Hekimi Kitabından Alıntıdır) |
![]() |
![]() |
|