Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kız sen nerelisin, sorusu, sınavda

Sınavda "Kız sen nerelisin" sorusu

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sınavda "Kız sen nerelisin" sorusu

Ankara'da yapılan ehliyet sınavında direksiyon sınavı komisyonu görevlisi VÖ sınava giren adaylara sürekli özel sorular sorunca ve Bilkent Üniversitesi öğrencilerini ise 48 ve 51 vererek sınavdan geçirmeyince "soruşturmalık" oldu

Ehliyet sınavı adaylarına "Kız sen nerelisin?" "Kız sen nerde okuyorsun?" "Sizin şimdi BMW'leriniz Mercedes'leriniz vardır" gibi şeyler söyleyen komisyon görevlisi hakkında veliler şikayette bulununca VÖ hakkında soruşturma başlatıldı

Ankara'da yapılan ehliyet sınavında direksiyon sınavı komisyonu görevlisi VÖ sınava giren adaylara sürekli özel sorular sorarken Bilkent Üniversitesi öğrencilerine ise 48 ve 51 vererek sınavdan geçirmedi

Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı yapılan ehliyet sınavında direksiyon sınavına giren Bilkent Üniversitesi öğrencilerine komisyon şoku geldi Sınava giren adaylara sınav sırasında nereli olduğu babasının ne iş yaptığı hangi okulda okuduğu gibi özel sorular yönelten VÖ isimli komisyon üyesinin Bilkent Üniversitesi öğrencilerine sınavdan sadece 48-51 vererek geçirmediği iddia edildi

Konu ile ilgili olarak adaylar ve veliler; Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verirken söz konusu VÖ ile ilgili de yasal işlem başlatılmasını istendiler

KOMİSYONDAN "KIZ SEN NERELİSİN?" SORUSU

Velilerden Sema Çal söz konusu komisyon üyesinin kızının sınava girmesi ile özel sorular yöneltmeye başladığını kaydederek "Kızım bana komisyon üyesinin kendisine "kız sen nerelisin?' kız sen nerde okuyorsun' diye sorular yönelttiğini söyledi Diğer çocuklarda bu üye ile ilgili bu tür soruların kendilerine sorulduğunu Bilkent Üniversitesi öğrencisi olduğunu söyleyenlere ise "Sizin şimdi BMW'leriniz Mercedes'leriniz vardır' gibi şeyler söyledikleri anlattılar İlk olarak durumu ilginç karşıladık Ancak Bilkent Üniversitesi öğrencisi olduğunu söyleyenlerin hepsi 48 ya da 51 alarak sınavdan kalınca bu durumda bir terslik olduğunu fark ettik" dedi

Konu ile ilgili Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yetkililer ile görüştüklerini kaydeden Çal söz konusu komisyon üyesi ile ilgili kendilerine soruşturmanın başlatıldığının söylendiğini açıkladı

ŞİKAYET EDİLDİ

ERBÜ Ehliyet Kursu öğrencileri ve velileri ise konu ile ilgili Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ulaştırılması amacıyla şikayet dilekçeleri verdiler Dilekçelerde adayların hepsi söz konusu VÖ'nün komisyonunda sınava girerken tüm dilekçelerde "özel sorular sordu" şikayetinde bulunuldu Şikayet dilekçelerinde ayrıca "nerelisin?" "nerde okuyorsun?" "baban ne iş yapıyor" "sizin BMW'leriniz Mercedes'leriniz vardır" gibi sorularda öne çıktı

Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz ise kendisine direk olarak konuyla ilgili bir şikayet gelmediğini ancak müdürlüğe yapılan şikayetle ilgili olarak hemen gerekenin yapılacağını söyledi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com