![]() |
Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır?Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir ![]() Balın kesafeti (yoğunluğu) çok, akışkanlığı sürekli olmalıdır, kesik kesik akan bal sahtedir ![]() ![]() Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz gelir ![]() Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın krem ya da tereyağ kıvamına gelmesinin balın hakiki olduğunu gösteriyor ![]() Tükenmez kalem (kuşun kalem değil ucu ıslandığı zaman mor renk yazan) alın bala uç kısımını daldırın sonra parmağınıza sürün renkli olarak çıkıyorsa bal karışıktır çıkmıyorsa hakiki baldır ![]() Soğuk havada donma yapmaz ise bal sahtedir ![]() ![]() ![]() ![]() Sahte balın rengi biraz daha açıktır, normal balın kokusu yoktur ![]() ![]() Balı kaşıkla alıp yere döktüğünde sahte bal uzayıp resmen örümcek ağı gibi havada uçar ![]() Balın şekerlenmesi durumunda ise, eski hâlini alması için güneşe çıkarılması veya kabıyla birlikte sıcak suya konulması kâfidir ![]() Bal şekerle yapılan diğer şerbetlere nazaran çok daha fala keskindir ![]() ![]() ![]() Balda hafif te olsa şekerden kaynaklı alkol olması nedeni ile kibrit çöpü veya kağıt üzerinde cızırdayarak yanar ![]() |
![]() |
![]() |
|