Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilmiyor, kadınının, tatili, türk, yarısı

Türk Kadınının Yarısı Tatili Bilmiyor

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türk Kadınının Yarısı Tatili Bilmiyor

Yüz yüze görüşme metoduyla yapılan 'Kadına Yönelik Şiddet' araştırması sonucu ortaya çıkan sonuçlar

18 yaşından büyük her 100 kadından 10’u okur-yazar değil Araştırmaya katılanların yüzde 98’i okur yazar değil, yüzde 36’sı diplomasız okur, yüzde 336’sı ilkokul mezunu, yüzde 136’sı ortaokul mezunu, yüzde 304’ü lise mezunu, yüzde 9’u ise üniversite mezunu

44 yaş üzeri her 100 kadından 20’si okur-yazar değil

YÜZDE 618'İ ÇALIŞMIYOR

Güneydoğu’da 18 yaş ve üzerindeki kadınların yüzde 288’i, Doğu Anadolu’da yüzde 266’sı, Akdeniz’de ise yüzde 159’u okur-yazar değil Bu oran Karadeniz’de yüzde 73, İç Anadolu’da 66, Marmara’da 31 ve Ege’de 31

Üniversite mezunu en çok Marmara Bölgesi’nde Araştırmaya Marmara bölgesinden katılan ve üniversite mezunu olanların oranı 124 Marmara’nın ardından Ege (97), İç Anadolu (87), Akdeniz (87), Karadeniz (87), Doğu Anadolu (42), Güneydoğu (27) bölgeleri geliyor

Türkiye’de kadınların yüzde 618’i ev kadını, yüzde 103’ü öğrenci, yüzde 76’sı ise işsiz

'SEVEREK EVLENDİM' DİYENLER YÜZDE 393

Evli kadınlarda yaş yükseldikçe görücü usulüyle evlenmiş olanların oranı artıyor 28 yaşın altındaki evlilerin yüzde 673’ü “Severek evlendim” derken bu oran 44 yaş ve üzeri evlilerde yüzde 398’e düşüyor

İlkokul ve daha alt eğitim gruplarında yer alan evli kadınların yüzde 393’ü “Severek evlendim” derken, bu oran üniversite mezunlarında yüzde 857’ye çıkıyor

Çalışan evli kadınların yüzde 579’u “Severek evlendim” derken, çalışmayanlarda bu oran yüzde 432

ŞEHİRDEN UZAKLAŞTIKÇA GÖRÜCÜ USULÜ ARTIYOR

Büyükşehirlerden kentlere ve kırsala doğru gidildikçe görücü usulüyle evlenenlerin oranı artıyor

Marmara, Ege ve Karadeniz’de “Severek evlendim” cevabı genel ortalamanın çok üzerinde Doğu Anadolu’da severek evlenenler yüzde 347, Güneydoğu’da ise yüzde 265

Güneydoğu’daki evliliklerin yüzde 88’i beşik kertmesi-berdel

EVLİLİKLERİN YÜZDE 518'İ ÇOCUK YAŞTA

Evli kadınların yüzde 518’i 20 yaş altında evlendiğini söyledi

Evli kadınların yüzde 75’i birinci dereceden akrabasıyla, 18,8’i uzak akrabasıyla evlendiğini söylerken yüzde 707’si “Akrabam olmayan biriyle evlendim” dedi

Büyükşehirlerden kırsala doğru gidildikçe birinci derece akraba evlilikleri artıyor

AKRABA EVLİLİĞİNDE REKOR GÜNEYDOĞU'DA

Evli kadınların yüzde 62’si “Resmi nikahım yok” dedi

En az akraba evliliği Ege’de, en fazla Güneydoğu’da

Araştırmaya katılanlara “Aile içinde kendinizi özgür hissediyor musunuz, fikirlerinizi çekinmeden ifade edebiliyor musunuz?” sorusu yöneltildi Türkiye’de yaşayan kadınların yüzde 152’si kendini hiçbir zaman özgür hissedemediğini belirtiyor Kendini her zaman özgür hissettiğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 562

YARIDAN FAZLASI DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASINI BİLMİYOR

Türkiye'de kadınının yüzde 37,5’i lokantada yemek yemedi,

Yüzde 53’ü hiç doğum günü ya da evlilik yıldönümü kutlamadı,

Yüzde 27’si hiç kuaföre gitmedi,

Yüzde 46’sı hiç tatil yapmadı,

Yüzde 31'i hiç makyaj yapmadı

Kaynak: Milliyet/ Adil Gür

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com