![]() |
Aşk Biter, İnsanoğLu ALdatır... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Biter, İnsanoğLu ALdatır...Pakize SUDA Geçenlerde Fatih Altaylı'nın televizyon programına katıldım ![]() ![]() ![]() Benim savım ‘‘Aşk biter, insanoğlu aldatır'' idi ![]() ![]() ![]() ![]() Oh! Ne iyi ![]() Yüreğime su serpildi ![]() Lakin neye yarar, alışkanlıklardan vazgeçmek kolay mı? Alışmışım bir kere ![]() ![]() ‘‘Alışmış kudurmuştan beterdir'' demiş atalarımız ![]() ![]() ![]() Aslında yakın zamana kadar inancım ‘‘Aşk biter, insanoğlu aldatır, en çok da erkekler'' şeklindeydi ![]() ![]() Meğer kadınların da maşallahı varmış ![]() Şimdi bana hepsini kaldırmam söyleniyor ![]() ![]() ![]() ![]() * Alışkanlıktan laf açılmışken, O sizin bitmez dediğiniz şey var ya, Aşk değil o ![]() Alışkanlık ![]() O akşam programda bir delikanlı, ‘‘Benim annemle babam aşık değiller mi yani şimdi? Hadi canım siz de'' mealinde bir şeyler söyledi ![]() Ben ne dedim, hatırlamıyorum ![]() ![]() ![]() Bakın arkadaşlar! Benden duymuş olmayın ama, annenizle babanız arasında aşk yok ![]() Dolayısıyla birbirlerini her gördüklerinde kalplerinin göğüs kafeslerinden fırlama ihtimali de yok ![]() Kanın beyne hücum etmesi de yok, Ateş basma durumu da ![]() Büyük ihtimalle karınları da ağrımıyor, İştahları da yerinde ![]() Bu size iyi bir şeymiş gibi görünebilir ![]() ![]() ![]() Başka neler yok? His yok ![]() Şöyle: Babanızın bir gece yatakta kolu kaşınsa ve kendi kolu diye yanlışlıkla annenizin kolunu kaşısa, kaşıntısı geçer ![]() Bu ne demek? Yani artık annenizin kolu babanız için kendi kolundan farksızdır ![]() Peki aşk yok, ne var? En başta sizin hatırınız var ![]() Sonra alışkanlık var ![]() Alternatifsizliğin getirdiği mecburiyet var, Korkaklığın getirdiği razı oluş var, Genlerin getirdiği katlanma var, Yılların getirdiği güven var, Yüz göz olmanın getirdiği rahatlık var, Ha bir de parasızlık var ![]() Büyük ihtimalle, sevgi de vardır ![]() ![]() * Şimdi diyeceksiniz ki; ‘‘Huzur, güven, rahatlık az şey mi?'' Az değil tabii ![]() ![]() ‘‘Aşk bitince evlilik de bitsin mi?'' Yok canım, zaten çoğu aşkla başlamıyor ki ![]() ‘‘Aşk madem geçici, ikincisi, üçüncüsü, dördüncüsü de bitecektir ![]() Hayır ![]() ![]() ‘‘Bekára karı boşamak kolay; habire konuşup duruyorsunuz ![]() Haklısınız ![]() ![]() * Bu diyalog uzayacak gibi görünüyor ![]() ![]() Ben zaten size ‘‘Annenizle babanız ayrılsınlar'' demiyorum ki ![]() ![]() ![]() Üstelik keşke siz haklı olsanız, keşke aşk yerini başka duygulara bırakıp gitmese ![]() ![]() Ancak dua edin de bir gün anneniz evde fasulye ayıklarken babanızın bir başkası için kan beynine hücum etmesin ![]() |
![]() |
![]() |
|