Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
danimarkanın, nelerdir, yemekleri

Danimarkanın Yemekleri Nelerdir

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Danimarkanın Yemekleri Nelerdir



DANİMARKA MUTFAĞI

Danimarkalılar güne kuvvetli bir kahvaltıyla başlıyor Leziz bir kahve ve tatlı kahveli rulolar öyle güzel, hafif ve gevrek ki dünyanın hiçbir yerinde bir eşi daha yok Bizim ünlü "Danimarka pastaları" diye bildiğimiz bu rulolara, onlar her nedense "Viyana ruloları" adını veriyorlar Saat 1300 gibi, öğle yemeği vakti geldiğinde, Danimarkalılar ünlü "Smorrebrod"larını yiyorlar Hem göze hem de damağa hitap eden bu yiyecekte, çok az tereyağı sürülmüş ekmeğin üzerinde 3-4 kat lezzetli garnitür yer alıyor Kalın dilimler halinde tütsülenmiş balık veya et, jambon, katı pişmiş yumurta, mayonez, patates, yaban turpu, meyve sosu veya komposto, soğuk balık veya kabuklu deniz mahsulü, kızarmış et, taze sebzeler bu lezzetli garnitürlerden bazıları Görünüşü renkli, tat açısından da şaşırtıcı olduğu sürece, hemen hemen herşey "Smorrebrod"da yer alabiliyor Danimarkalılar akşamları ise sebzeli rosto gibi kuvvetli bir yemek yiyorlar ve öğün, genellikle Danimarka'nın ünlü tatlıları arasında sayılan zengin krema ve meyve kombinasyonlarından biri ile son buluyor


Peynirli Pilav
Malzemeler:- 200 g pirinç
- ½ lt süt (kaynamış)
- Peynir, gravyer ya da benzeri (rendelenmiş)
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
Pirinç tuzlu suda diriliğini kaybetmeden pişirilip süzülür Tencerede süt, peynir, tuz, karabiber orta ısıda karıştırılarak sütü peynire emdirilir Süzülen pirinç sıcak suyla çalkalanır, iyice süzülüp servis tabağına aktarılır, üstüne sütlü peynir yayılarak servis edilir

Danimarka Salatası
Malzemeler:
- 300 g pirinç
- Maydanoz
- 300 g midye
- Sirke
- 300 g karides
- Sıvı yağ
- 200 g bezelye
- Un
- 1 küçük soğan
- Tarçın
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 6 sap kereviz
Yapılışı:
Pirinci çok diri kalacak şekilde haşlayıp süzün Karidesleri ve midyeleri (dondurulmuş değilse) şeker ve sarımsakla suda haşlayıp kabuklarını soyun ve haşlanmış pirince ilave edin Daha sonra da bu karışıma doğranmış kereviz saplarını ve haşlanmış bezelyeyi katın Maydanozu ince ince kıyıp üstüne serpiştirin Diğer yanda rendelenmiş soğanı, sirke, tuz, yağ, biber, tarçın ile karıştırarak sos hazırlayın ve salatanın üzerine döküp servis yapın

Danimarka Kurabiyesi
Malzemeler:- 2,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı badem (kalın çekilmiş)
- 6 yemek kaşığı margarin
- 1 yumurta sarısı
- Yaklaşık 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı minik parçalanmış badem
- Tarçın
Yapılışı:
Un, çekilmiş badem, yağ ve şekeri karıştırın Elde ettiğiniz hamuru yarım saat bekletin Unlanmış düz bir yerde 3 mm kalınlığında açıp bir rulo yapın Rulolardan yıldız şeklinde parçalar kesin Üzerine yumurta sarısı sürüp tarçını ve kalın çekilmiş bademi serpiştirin Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede ortalama 8 dakika pişirip servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.