![]() |
Azrail Söylediğinden de Güzelmiş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azrail Söylediğinden de GüzelmişIlkokulu bitirip kursa gelmisti ![]() soylemisti ![]() ![]() bir tavirla ![]() ![]() ![]() istemiyorum" ![]() gosteriyordu ![]() yapariz, hoca da ![]() ![]() ![]() ![]() "-Hoca hanim kusuruna bakma hel sen, ille de hafiz olcam der de baska bir sey demez ![]() ![]() cennette tac giydirilecek demis herhalde ![]() köylu kafasi, biz de bu kadar duyduk anladik ![]() ![]() "-Tabi teyze ne demek, keske herkes sizin gibi duyduklarindan etkilense de teslim olsa ![]() ![]() ![]() emanet ![]() ![]() Tuttum, ben onun elini öptüm ![]() ![]() gozler hep gunahli asil sizinkiler opulmeye layik" ![]() teyze", dedim ![]() ![]() yaptigimda Fatima'nin Erzurumlu oldugunu ogrendim ![]() ![]() "Kucuk nasil kalacak bu kadar buralarda" ![]() ![]() ![]() edepli tavirlari daha da cok etkiledi beni ![]() ![]() uykusunnun arasinda ayetleri sayiklarken goruyordum cogu kez ![]() ederken arada bir bana gelip soru soruyordu ![]() icin Kur'an'i bitirmek mi lazim" diye sordu ![]() ezberleyeceksin ki hafiz adini alacaksin" ![]() gibiydi ![]() ![]() ![]() ![]() gitti ![]() bitmeyecegini mutlaka icindekileri uygulamanin gerektigini hatirlatiyordum ![]() ![]() abdestli olmayanin hafizlara dokunamayacagini soylemis dogru mu?" diye sordu ![]() ![]() ![]() Kur'an'a ve hafiza kiymet verdiklerinden oyle yaparmis" dedim ![]() hoslarina gitmisti bu is ![]() icindeki altin gibi goruyorlardi ![]() buralara gelmisler ![]() bunu ![]() ![]() gectikce Fatma'nin morali ve sagligi dahada cok bozuluyordu ![]() dersini 2 kez aksatinca sordum ![]() -"Hayir", dedi ![]() ![]() "-Yanlis anlamayin, inanki annemi ozleyipte gitmek istedigim yok ![]() cok seviyorum ![]() ![]() ahirette hesabini sormazmi? " bir sey diyemedim ![]() kendimi ![]() ![]() Bir gun cok rahatsizlandi ![]() ![]() tahlillerden sonra arkadasim olan doktor hanim: -"Hoca hanim derhal bu talebeyi ailesinin yanina gonder " dedi ![]() sordum ![]() "KANSER" ![]() ![]() tarafima Rabbimin Rahmet sifati tecelli etmis, sefkat sarmisti ![]() Hastahaneden ayrilirken Fatma'ya hic bir sey diyemedim ![]() bana sorular sorup dikkatimi dagitmaya calisiyordu ![]() "hocam" dedi ![]() zor tutum kendimi: -"Guzel bir surettedir,mu'min kullara", dedim Sevindi,sanki mirildandi: "-Belki hafiz olamam ama Elhamdulillah mu'minim: diye ![]() ![]() Demekki hastaligini biliyordu ![]() gerektigini soyledigimde neden uzuldugunu simdi anlamistim ![]() sonra esyalarini hazirlamaya basladik ![]() oldugunu goruyorduk ![]() ![]() ![]() yanima gelerek: -"Bana kizmadiniz degil mi? Eger soyleseydim belki kursa almazdiniz", -"Ne demek nasil kizarim sana: dedim ![]() uzulme hafizligimi bitiremedim diye ![]() hafizlar zumresinden yazmistir insallah,: dedim, Oyle sevindi ki sarildi boynuma: -"Gercekten ben simdi hafiz sayilirmiyim? anne bak duydun degil mi?" Ya Rabbi bu ne askti ![]() su Fatma ne guzel bir kul olurdu ![]() ![]() Cok gecmedi ![]() ![]() bir iki hafta icinde ondan iki mektup almistim ![]() merak ettigini, ruyalarina bile girdigini yaziyordu ![]() namzaindan sonra telefon caldi ![]() ![]() Aglamakli bir sesle:-"Hoca hanim Fatma'yi ugurladik ![]() okurmusunuz"Deyince bende dayanamadim aglamaya basladim ![]() teselli edercesine telefonu kapatmadan: -"size olmeden once sunu soylememi istedi", dedi ![]() soylediginden de guzelmis" ![]() yoluna yapisip kel----- SIMSIKI sarilan kulunu sen son nefesinde yalniz birakir misin hic?" SİYAHNUR' DAN ALINTIDIR |
![]() |
![]() |
|