Azrail Söylediğinden de Güzelmiş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azrail Söylediğinden de GüzelmişIlkokulu bitirip kursa gelmisti Ailesi kendi istegiyle geldiginisoylemisti Kayit icin adini sordugumda: "Fatma", dedi Hic de cekinmeyenbir tavirla ![]() ![]() Ve ekledi:"Eger hafiz yaptirmazsaniz kayit yaptirmakistemiyorum" Böyle tehdit edercesine konusmasi onu yasindan daha olgungosteriyordu Tebessumle:"Korkmayin kucuk hanim siz isteyin hafizdayapariz, hoca da ![]() ![]() " O kucuk gozlerinin icin parildadi birden annesi:"-Hoca hanim kusuruna bakma hel sen, ille de hafiz olcam der de baska bir sey demez Bizim köyün hocasindan duymus Peygamberimiz hafiz olanlaracennette tac giydirilecek demis herhalde Siz daha iyi bilirsiniz yaköylu kafasi, biz de bu kadar duyduk anladik Bu da cocuk iste" "-Tabi teyze ne demek, keske herkes sizin gibi duyduklarindan etkilense de teslim olsa ![]() ![]() Siz hic merak etmeyin kiziniz once Allah'a sonra bizeemanet " Kadincagiz elime yapisti, opecekken geri cektim, uatandim![]() Tuttum, ben onun elini öptüm Gözleri yasardi "-Hoca hanim bu eller,gozler hep gunahli asil sizinkiler opulmeye layik" "-Estagfirullahteyze", dedim O ahirette beli olur bu konusmadan sonra kaydiniyaptigimda Fatima'nin Erzurumlu oldugunu ogrendim Bir an dusundum![]() "Kucuk nasil kalacak bu kadar buralarda" ![]() ![]() Zaman ilerledikce Fatima'ninedepli tavirlari daha da cok etkiledi beni Azimliydi Geceleriuykusunnun arasinda ayetleri sayiklarken goruyordum cogu kez Boyle devamederken arada bir bana gelip soru soruyordu Bir gun: -"Hocam hafiz olmakicin Kur'an'i bitirmek mi lazim" diye sordu Bende: -"Tabiki hepsiniezberleyeceksin ki hafiz adini alacaksin" Bu cevabima cok uzulmusgibiydi Bir sey demek istiyordu sanki![]() ![]() Tesekkur etti ve dondu arkasinagitti Derslerim arasinda onlara surekli Kur'an ezberlemekle isinbitmeyecegini mutlaka icindekileri uygulamanin gerektigini hatirlatiyordum Talebelerden biri: -"Hocam" dedi "Fatıma'nin annesi onaabdestli olmayanin hafizlara dokunamayacagini soylemis dogru mu?" diye sordu Cok ilginc dogrusu Masallah dedim "Osmanli zamaninda atalarimizKur'an'a ve hafiza kiymet verdiklerinden oyle yaparmis" dedim Cokhoslarina gitmisti bu is Hepsi adeta kendilerini ulasilmasi zor, kasaicindeki altin gibi goruyorlardi "Gorsunler" dedim icimden, bu yastaburalara gelmisler Allah'in kelamini ezberliyorlar,onlara fazla gormembunu Bu arada Fatma ara sira rahatsizlaniyor ve revirde yatiyordu Zamangectikce Fatma'nin morali ve sagligi dahada cok bozuluyordu bir gundersini 2 kez aksatinca sordum "Ne oldu yoksa anneni mi ozledin?"-"Hayir", dedi -"Neden moralin bozuk? SIk sIkta hasta oluyorsun" dedim![]() "-Yanlis anlamayin, inanki annemi ozleyipte gitmek istedigim yok Burayicok seviyorum Allah'im'dan cok korkuyorum Burallari terk edersem banaahirette hesabini sormazmi? " bir sey diyemedim Suclu bile hissettimkendimi O kucuk kalpte b ne imandi Ya Rabbi! Onu hayranlikla izliyordum![]() Bir gun cok rahatsizlandi Doktora goturmek zorunda kaldik Bir coktahlillerden sonra arkadasim olan doktor hanim: -"Hoca hanim derhal bu talebeyi ailesinin yanina gonder " dedi Saskinlikla:"Neden?" diyesordum Bana: -"Belki uzulecek hatta inanmayacaksin ama bu talebe"KANSER" Adeta basimdan asagi kaynar sular dokulmustu Sanki her tarafima Rabbimin Rahmet sifati tecelli etmis, sefkat sarmisti ![]() Hastahaneden ayrilirken Fatma'ya hic bir sey diyemedim Oysa anlamis gibibana sorular sorup dikkatimi dagitmaya calisiyordu Kulagima egilerek"hocam" dedi "Azrail insanlarin canini alirken nasildir?" Aglamamak icinzor tutum kendimi: -"Guzel bir surettedir,mu'min kullara", dedim Sevindi,sanki mirildandi: "-Belki hafiz olamam ama Elhamdulillah mu'minim: diye simdi anlamistim bana onceden sormus oldugu soruyu![]() Demekki hastaligini biliyordu Hafiz olmak icin Kur'an'i bitirmekgerektigini soyledigimde neden uzuldugunu simdi anlamistim bir kac gunsonra esyalarini hazirlamaya basladik Cunku dayanilmaz acilar icindeoldugunu goruyorduk Evine gitmesi gerekiyordu ailesi geldi Fatmayanima gelerek: -"Bana kizmadiniz degil mi? Eger soyleseydim belki kursa almazdiniz", -"Ne demek nasil kizarim sana: dedim "Hem sonra sakinuzulme hafizligimi bitiremedim diye bu yola girdin ya, Rabbim senihafizlar zumresinden yazmistir insallah,: dedim, Oyle sevindi ki sarildi boynuma: -"Gercekten ben simdi hafiz sayilirmiyim? anne bak duydun degil mi?" Ya Rabbi bu ne askti Rabbimin hikmeti tecelli etse de iyi olsaydi su Fatma ne guzel bir kul olurdu Boylece Fatma'yi Erzurum'a ugurladik![]() Cok gecmedi Bir iki hafta sonra ailesi agirlastigi haberini verdi Bubir iki hafta icinde ondan iki mektup almistim Bana hep hafizlik tacinimerak ettigini, ruyalarina bile girdigini yaziyordu bir gun sabahnamzaindan sonra telefon caldi Fatma'nin annesiydi karsimdaki ses![]() Aglamakli bir sesle:-"Hoca hanim Fatma'yi ugurladik Rica etsem bir hatimokurmusunuz"Deyince bende dayanamadim aglamaya basladim Annesi beniteselli edercesine telefonu kapatmadan: -"size olmeden once sunu soylememi istedi", dedi Hickirarak: "Annecigim hocama soyle Azrailsoylediginden de guzelmis" "Ey Rabbim senin kelamin icin yanip tutusan,yoluna yapisip kel----- SIMSIKI sarilan kulunu sen son nefesinde yalniz birakir misin hic?" SİYAHNUR' DAN ALINTIDIR |
|
|
|