![]() |
Dinin Belli Başlı Esasları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dinin Belli Başlı EsaslarıDinin belli başlı esasları Amr ibni Abese (ra) anlatıyor: Daha ilk yıllardı ![]() ![]() -Ey Allah'ın Elçisi! Getirdiğin dine kim inandı? diye sordum ![]() -Biri hür, diğeri köle iki kişi inandı, dedi ![]() ![]() ![]() -Müslümanlık nedir? diye sordum ![]() -Tatlı dille konuşmak ve yemek yedirmektir, buyurdu ![]() -Peki, iman nedir? diye sordum ![]() -Sabredip dayanmak, cömert ve anlayışlı olmaktır, dedi ![]() -Hangi Müslüman daha üstündür? diye sordum ![]() -O; dilinden ve elinden Müslümanların zarar görmediği kimsedir, cevabını verdi ![]() -Hangi mümin daha üstündür? dedim ![]() -Ahlakı güzel olan kişi, cevabını verdi ![]() -Hangi namaz daha üstündür? dedim ![]() -Ayakta uzun süre durarak kılınan namazdır, cevabını verdi ![]() -Hangi hicret daha faziletlidir? dedim ![]() -Rabbinin yapılmasını uygun görmediği şeyi terk etmek, dedi ![]() ![]() -Hangi cihat daha değerlidir? dedim ![]() -Savaşçının atının öldürüldüğü, kanının döküldüğü cihat, buyurdu ![]() -Hangi saatler daha değerlidir? dedim ![]() -Gecenin son kısmında kılınan namaz ve yapılan dua ![]() ![]() ![]() ![]() Namaz kılanın yanında melekler bulunur ![]() ![]() ![]() Amr b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doç ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|