Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akrabaya, sevaptır, yardım

Akrabaya Yardım Ne Kadar Sevaptır

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Akrabaya Yardım Ne Kadar Sevaptır

Akrabaya yardım ne kadar sevaptır

SAHABELERDEN Abdullah ibni Mesud (ra)'ın eşi Zeynep (ranha) anlatıyor:

Bir gün Peygamberimizin (sav) mescidindeydim Peygamber Efendimiz (sav):

-Ey Kadınlar! Süs eşyanızdan bile olsa sadaka veriniz, buyurdu

Bunu duydum Ben ise zaten kocama ve kardeşimin yetimlerine yardım ederdim Resulü Ekrem'in bu emrini duyunca, kocam Allah ibni Mesut'a dedim ki:

-Sen eli dar, fakir bir adamsın Peygamber Efendimiz (sav) bize sadaka vermemizi emretti Ona git de bir soruver Sadakamı sana ve kardeşimin yetimlerine vermekle bu emri yerine getiriyor muyum? Getiriyorsan ne iyi, de?ilse başkasına yardım edeyim, dedim Abdullah:

-Git kendin sor, deyince ben de gittim

Hz Peygamberin (sav) kapısına vardım Baktım ki Ensardan Zeynep adlı bir kadının da orada bekledi?i gördüm Me?er onun derdi de benimkinin aynıymış

Peygamber Efendimizin (sav) huzuruna girmeye de çok çekinirdik Rahatsız etmekten utanırdık O sırada içeriden Hz Bilal çıktı Ona şöyle dedik:

-Hz Peygambere git de, kapıda iki kadın bekliyor, kocalarıyla kendi yetimlerine verecekleri sadakanın kabul olup olmadı?ını soruyorlar, de Ama bizim kim oldu?umuzu da söyleme! dedik

Bilal hemen Resulü Ekrem'in (sav) huzuruna girerek meseleyi anlatmış Peygamberimiz de (sav):

-Kim onlar? diye sormuş Müezzini Bilal-i Habeşi de (ra):

-Ensardan bir kadın ile Zeynep, demiş Peygamber Efendimiz (sav);

-Hangi Zeynep'miş o? diye tekrar sormuş Bilal de bunun üzerine:

-Abdullah'ın karısı, demiş Allah Resulü (sav):

-Onlar, yakınlarına yardım etmekle iki sevap birden kazanıyorlar Biri akrabasını görüp gözetme sevabı, di?eri ise sadaka sevabı, demiş

DoçDrNihat Hatipoğlu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com