![]() |
Anne baba ile ilgili Ayet ve Hadisler? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne baba ile ilgili Ayet ve Hadisler?Anne Baba İSRÂ 23 –Rabbin şöyle buyurdu: Allah’tan başkasına ibadet etmeyin ![]() ![]() Şayet onlardan her ikisi veya birisi yaşlanmış olarak senin yanında bulunursa sakın onlara hizmetten yüksünme, “öff!” bile deme, onları azarlama, onlara tatlı ve gönül alıcı sözler söyle ![]() “Ya Rabbî, onlar küçüklüğümde nasıl beni ihtimamla yetiştirdilerse, ona mükâfat olarak Sen de onlara merhamet buyur!” ------------ LOKMAN 14 –Biz insana, annesine babasına iyi davranmasını emrettik ![]() Zira annesi onu nice zahmetlerle karnında taşımıştır ![]() Sütten kesilmesi de iki yıl kadar sürer ![]() İnsana buyurduk ki: “Hem Bana, hem de annene babana şükret! unutma ki sonunda Bana döneceksiniz ![]() -------------- AHKÂF 15 –Biz insana, anne ve babasına güzel muamele etmesini emrettik ![]() Zira annesi onu nice zahmetlerle karnında taşımış ve nice güçlüklerle doğurmuştur ![]() Çocuğun anne karnında taşınması ve sütten kesilmesi otuz ay sürer ![]() Nihayet insan, gücünü kuvvetini bulup daha sonra kırk yaşına girince “Ya Rabbî!” der, “Gerek bana, gerek anneme babama lütfettiğin nimetlerine şükür yoluna beni sevket ![]() Senin razı olacağın makbul ve güzel iş yapmaya beni yönelt ve bana salih, dine bağlı, makbul nesil nasib eyle! Rabbim! Senin kapına döndüm, ben sana teslim olanlardanım |
![]() |
![]() |
|