![]() |
Kadir Gecesi Duası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadir Gecesi DuasıKADİR GECESİ DUALARI عن عائشة رضي الله تعالى عنها قالت قلت يا رسو ل الله ان وا فقت ليلة القدر فما اقول ؟ قال قولى اللهم انك عفو تحب العفو فعف عنى Aişe(Radıyallahu Anha) şöyle buyurmuştur: “Bir kere ben: ‘Ya Rasulellah! Kadir gecesine denk gelirsem ne diyeyim?’ dediğimde:"اللهم انك عفو تحب العفو فعف عني" “Ey Allah! Gerçekten sen çok affedicisin, affı seversin, öyleyse beni affet ![]() ![]() ![]() Aişe (Radıyallahu Anha) şöyle buyurmuştur: “Şayet ben Kadir Gecesi’ nin hangi gece olduğunu bilseydim, onda Allah-u Te’ala’ dan ancak afiyet isterdim ![]() ![]() İbni Ömer (Radıyallahu Anhüma)’nın beyanına göre;Resülüllah (Sallellahü Aleyhi ve Selem) hiçbir sabah ve akşam şu kelimeleri bırakmazdı ![]() “Ey Allah! Muhakkak ben senden dünya ve ahiret hususunda afiyet isterim ![]() Ey Allah! Şüphesiz ki ben senden , (günahlarım için)af (ve mağfiret), dinim ve dünyam, ailem ve malım hususunda da afiyet isterim ![]() Ey Allah! Ayıplarımı ört, korkularımı emniyete çevir ![]() Ey Allah! Beni önümden ve ardımdan, sağımdan ve solumdan, bir de üstümden(gelecek tüm musibetlerden) koru ![]() Altımdan (gelecek zelzele gibi afetlerle) helak edilmemden de senin azametine sığınırım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|