![]() |
Hz. Ibrahim ve Misafiri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz. Ibrahim ve MisafiriMisafire ikramı çok seven HZ ![]() ![]() her tarafı dolaşıp mısafır aradı ![]() ![]() hal ve hatırını sordu ![]() -ey yolcu! buyur bugun yemegı bızde yıyelım İbrahim aleyhisselam ve adamları o gösterişsiz ihtiyarı guler yuzle ve tatlı dılle karsıladılar ![]() yemege baslarken herkes BİSMİLLAH dedığı halde o yaslı kısıden ses cıkmadı ![]() İbrahim aleyhısselam dediki:ey çok yasamiş kimse!ihtiyarlar dinlerine sadık olurlar ![]() Yemeğe başlarken CENAB I HAK kın yuce ismini söylemek lazım degilmidir? -Ateşe tapan pirimden böyle bir şey söyleneceğini işitmedim ![]() İbrahim aleyhisselam nasıl hareket edeceğini düşünmeye başladı ![]() ''ALLAH a inanmayan birisine yemek yedirmesi uygun olacakmıydı Nihayet böyle birisiyle aynı sofrada oturmanın doğru olamayacağına karar verdi ![]() Bu sırada ihtiyarda sofradan kalkıp gitti ![]() İbrahim aleyhisselama gönderdi ![]() ''YA İBRAHİM BEN O İHTİYARI 100 SENEDİR YAŞATIYORUM,RIZKINI VERİYORUM ![]() BİR ÖĞÜN YEMEK VERMEDİN! İbrahim aleyhisselam hemen ihtiyarın arkasından koşup dediki -tekrar soframıza gelmenız mumkunmudur?yaptıgım davranıstan dolayı ozur dılerim ![]() -bu özrün sebebi nedir? bu davranıştan sonra Cena ı Hak bana vahy gönderdi ![]() -ne yuce ilahtırki benim gibi 100 senedir kendisine isyan eden biri için, peygamberine ihtarda bulunuyor ![]() girmek istiyorum diyerek müsluman oldu ![]() |
![]() |
![]() |
|