Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatan, ayetler, isa, peygamberimizin, öldüğünü

Hz. İsa peygamberimizin öldüğünü anlatan ayetler

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hz. İsa peygamberimizin öldüğünü anlatan ayetler

Kur?an?da zikredilen âyetlerin Hz İsa?nın her ölümlü gibi öldüğüne, tekrar dünyaya gelmesinin imkânsız olduğuna dair Kur?an metinlerini görelim:

?Her nefis/can, ölümü tadacaktır Sonra da Bize döneceksiniz? (29/Ankebût, 57; ayrıca bkz 3/Âl-i İmrân, 185; 21/Enbiyâ, 35)

?Biz onları (peygamberleri), yemek yemez birer (cansız) ceset olarak yaratmadık Onlar (bu dünyada) ebedî de değillerdir? (21/Enbiyâ, 8)

?Allah buyurmuştu ki: ?Ey İsa! Seni vefat ettireceğim, seni nezdime yükselteceğim, seni inkâr edenlerden arındıracağım ve sana uyanları kıyamete kadar kâfirlerden üstün kılacağım Sonra dönüşünüz Bana olacak İşte o zaman ayrılığa düştüğünüz şeyler hakkında aranızda hükmü Ben vereceğim? (3/Âl-i İmrân, 55)

?Allah?ın rasûlü Meryem oğlu İsa?yı öldürdük, dediler Halbuki onu ne öldürdüler, ne de astılar; fakat (öldürdükleri) onlara İsa gibi gösterildi Onun hakkında ihtilâfa düşenler bundan dolayı tam bir kararsızlık/şüphe içindedirler; bu hususta zanna uymak dışında hiçbir (sağlam) bilgileri yoktur ve kesin olarak onu öldürmediler Bilâkis Allah onu (İsa?yı) kendine yüceltmiştir Allah izzet ve hikmet sahibidir? (4/Nisâ, 157-158)

?(İsaDoğduğum gün, öleceğim gün ve diri olarak kabirden kaldırılacağım gün selâm/esenlik banadır? (19/Meryem, 33)

?Ben onlara, ancak bana emrettiğini söyledim: ?Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin? dedim İçlerinde bulunduğum müddetçe onlar üzerine kontrolcü idim Beni vefat ettirince artık onlar üzerine gözetleyici yalnız Sen oldun Sen her şeyi hakkıyla görensin? (5/Mâide, 117)

?Muhammed, sizin erkeklerinizden hiç birinin babası değildir Fakat O, Allah?ın rasûlü ve peygamberlerin sonuncusudur Allah her şeyi hakkıyla bilir? (33/Ahzâb, 40)

Bu Kur?an âyetleri açık bir şekilde ve muhkemât olarak Hz İsa?nın öldüğünü bildirmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com