![]() |
Hindistanın Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindistanın YemekleriHindistanın Yemekleri Hindistan mutfaginin pilav ve köriden ibaret oldugunu düsünenler zengin bir kültürle karsilasirlar ![]() ![]() ![]() ![]() *Kurubaklagil, gram masala, ghee ve hamur isleri en çok kullanilan malzemelerdir ![]() *Kurutulmus meyvalar, findik, limon, gül kokulu kremalar ve soslar kullanilmaktadir ![]() *Aci-tatli ve eksi en belirgin olan tatlardir ![]() *?Paratha? ve ?Chapati? en çok kullanilan hamur çesitleridir (ekmek) *?Naan? Kuzey Hindistan?da yapilan Tandoori firinlarinda pisirilen yemek çesitleridir ![]() *Güney Hindistan?da Pancake ?Thosai? olarak adlandirilir ![]() ![]() *?Deepavali? ve ?Diwali? Kuzey Hindistan?da kutlanan en önemli festivallerdir ![]() Her iki festivalde de geleneksel olarak önceden körili sebze yemekleri pisirilir ![]() Ayni gün ise et, tavuk ve tatlilar hazirlanir ![]() *Yemeklerde ve tatlilarda Hindistan Cevizi sütü ve gül suyu sIklikla kullanilir Mango ve Yeşil Zeytin Achar Malzemesi 1 adet yeşil mango, 1 bardak yeşil zeytin 1 yemek kaşığı kuru chili 1 yemek kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı rezene 2 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı turmeric, (bir çeşit Hint safranı zeytinyağı) Yapılışı Mangolar kabuğu soyulmadan ve zeytinler küçük parçalar halinde kesilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PİLİÇ TİKKA Malzemeler (4 kişilik) 1 bütün piliç 1/2 kg ![]() 2 çorba kaşığı un 2 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı köri 1 fiske tuz 1 fiske kırmızı biber 1 fiske karabiber 2 çorba kaşığı krema 2 çorba kaşığı rafine yağ 1/2 limonun suyu Yapılışı Pilici, but ve göğüs olarak parçalara bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|