Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hindistanın, yemekleri

Hindistanın Yemekleri

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistanın Yemekleri



Hindistanın Yemekleri

Hindistan mutfaginin pilav ve köriden ibaret oldugunu düsünenler zengin bir kültürle karsilasirlarKarsinizda tam bir *Baharat Cenneti* duruyor

*Kurubaklagil, gram masala, ghee ve hamur isleri en çok kullanilan malzemelerdir
*Kurutulmus meyvalar, findik, limon, gül kokulu kremalar ve soslar kullanilmaktadir
*Aci-tatli ve eksi en belirgin olan tatlardir
*?Paratha? ve ?Chapati? en çok kullanilan hamur çesitleridir (ekmek)
*?Naan? Kuzey Hindistan?da yapilan Tandoori firinlarinda pisirilen yemek çesitleridir
*Güney Hindistan?da Pancake ?Thosai? olarak adlandirilir Tatli ve tuzlu sos kullanilir
*?Deepavali? ve ?Diwali? Kuzey Hindistan?da kutlanan en önemli festivallerdir
Her iki festivalde de geleneksel olarak önceden körili sebze yemekleri pisirilir
Ayni gün ise et, tavuk ve tatlilar hazirlanir
*Yemeklerde ve tatlilarda Hindistan Cevizi sütü ve gül suyu sIklikla kullanilir

Mango ve Yeşil Zeytin Achar

Malzemesi

1 adet yeşil mango,
1 bardak yeşil zeytin
1 yemek kaşığı kuru chili
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı rezene
2 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı turmeric, (bir çeşit Hint safranı zeytinyağı)

Yapılışı
Mangolar kabuğu soyulmadan ve zeytinler küçük parçalar halinde kesilir Zeytinyağı hariç diğer malzemelerle hava almayan bir kaba yerleştirilir Güneşli veya sıcak bir yerde bir hafta bekletilir Günde iki kez kap çalkalanır Bir hafta sonra kaptan çıkarılır Bir tavada zeytinyağı kızdırılır sonra soğumaya bırakılır Hazırlanan karışımın üzerine zeytinyağı dökülür Hint yemeklerinin yanında aperatif olarak sunulur

PİLİÇ TİKKA

Malzemeler (4 kişilik)

1 bütün piliç
1/2 kg yoğurt
2 çorba kaşığı un
2 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı köri
1 fiske tuz
1 fiske kırmızı biber
1 fiske karabiber
2 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı rafine yağ
1/2 limonun suyu

Yapılışı
Pilici, but ve göğüs olarak parçalara bölün Yıkayıp, kanını aldıktan sonra iyice kurulayın Bir kabın içinde havuz gibi açtığınız una yoğurt, krema, yumurta sarıları, köri, tuz, kırmızı biber, karabiber yağ ve limon suyunu katıp karıştırın Piliç parçalarını bu karışıma buladıktan sonra bir gece buzdolabında bekletin Servis yapacağınız zaman sosa bulanmış piliç parçalarını ızgarada veya tavada kızartın ve sıcak sıcak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.