![]() |
Garip Karşılanan Bir Adak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Garip Karşılanan Bir AdakAllah dostlarından biri olan Abdullah Kalanisi (K ![]() ![]() ![]() ![]() Abdullah Kalanisi'nin de bir adakta bulunması için kendisine işaret ettiler ![]() - Ben şu fani dünyadan alakamı kestim ![]() ![]() Onların bu kadar ısrarları karşısındfa Abdullah Kalanisi: - Eğer Allah beni buradan sağ salim kurtarırsa ben fil eti yemeyeceğim, diye onlara göre garip bir adakta bulunur ![]() Gewmi mürettabatı ve yolcular: - Hiç insan fil eti yer mi? Neden böyle garip bir adakta bulunuyorsun?, dediler ve kendi aralarında bu zatın akli dengesinin yerinde olmadığına hükmettiler ![]() Bu konuşmalara kulak misafiri olan Abdullah Kalanisi: - Şu anda gönlüme gelen budur ![]() ![]() Cenab-ı Hak onları şiddetli fırtınadan kurtarıp karaya çıkardı ![]() ![]() ![]() ![]() Onlar: - Burada zaruret var ![]() ![]() ![]() Fakat Abdullah bin Kalanisi onalrın sözlerini hiç dinlemedi, gerçekten aç olmasına rağmen yine de fil etinden yemedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte ahde vefa ve onun güzel bir neticesi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|