![]() |
bela başa gelmeden |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() bela başa gelmeden“Yâ Musa! Ne olur, dua et de, ben hayvanların dilinden anlayayım ve bundan kendime hisseler çıkararak daha iyi bir insan olayım” dedi ![]() Hz ![]() “İşine git, kaldıramayacağın bir yükün altına girmeye çalışma; bu halin senin için daha hayırlıdır” dedi ![]() Fakat adam dinlemedi, ısrar etti: “Yâ Musa! Ne olur, hiç değilse kapımda yatan köpekle horozun dilini anlayayım” dedi ![]() Hz ![]() ![]() Bunun üzerine Musa aleyhisselam ona dua etti ![]() ![]() ![]() ![]() “Be horoz, bu yaptığın doğru mu? Sen buğday da yiyebilirsin, arpa da ![]() ![]() ![]() Horoz cevap verdi: “Haklısın, fakat hiç tasalanma ![]() ![]() Bunu duyan adam hemen eşeği pazara götürerek sattı ![]() ![]() Köpek horoza sitem ediyor: “Yahu horoz, hani eşek ölecekti, biz de karnımızı doyuracaktık” diyordu ![]() Horoz: “Eşek ölmeye öldü, lâkin başka yerde ![]() ![]() ![]() Bunu duyan adam hemen ahıra koştu, atı aldığı gibi pazara götürüp sattı ![]() “Bu hayvanların dilini öğrenmem çok iyi oldu ![]() ![]() Ertesi sabah yine acaba ne konuşacaklar diye köpekle horozun yanına gitti ![]() “Yahu horoz, bu sefer de dediğin olmadı ![]() Horoz: “Hayır ben yalan söylemedim” dedi ![]() ![]() ![]() ![]() Bunu duyan adam o gün hiç beklemeden kölesini götürüp sattı ![]() “Bu horozla köpeğin dilini öğrenmem iyi oldu ![]() ![]() İkisi yine konuşuyorlardı ![]() “Yalancı horoz! Hani köle ölecek, bu sayede karnımız doyacaktı ![]() ![]() Horoz: “Ben yalancı değilim ve yalan söylemem” dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunu duyan adam ah vah etti, başına vurdu ![]() ![]() Böylece, tamahkârlığının cezasını hayatıyla ödedi ![]() |
![]() |
![]() |
|