![]() |
Hafız Talebe |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hafız TalebeHAFIZ TALEBE Küçük bir çocuk hafızlığını ikmal etmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() "Üstadım, bu talebeniz sabaha kadar Kur'an-ı Kerim'i hatmedip duruyor ve tabii sabaha kadar gözüne uyku girmiyor, sabah olunca da kalkıp derse geliyor ![]() ![]() Üstad talebesinin Kur'an-ı Kerim'i böyle okumasını arzu etmediği için onu karşısına alır ve ona: "Kur'an, indiği gibi okunmalıdır evladım" der, "Bugünden itibaren sen Kur'an'ı, şu ana kadar okuduğun gibi değil, onu okurken beni karşında farz et ve üstadına dersini iade ediyorsun gibi oku" tavsiyesinde bulunur ![]() "Efendim, bu gece ancak Kur'an-ı Kerim'i yarısına kadar okuyabildim" der ![]() "Pekala, sen bu gece de Kur'an-ı Kerim'i, doğrudan doğruya Resulü Ekrem(s ![]() ![]() ![]() ![]() Talebe, "Ben, kendisine Kur'an nazil olan zatin huzurundayım; doğru okumalıyım" heyecanıyla daha bir dikkatlice tilavet eder ![]() ![]() ![]() ![]() "Sen simdi de emin melek Cibril'in, Resulü Ekrem(s ![]() ![]() ![]() ![]() "Vallahi üstadım, bugün ancak bir sure okuyabildim" der ![]() "Evladım simdi de onu, binlerce hicabın verasında bulunan Mevla-ı Muteal'in huzurunda okuyor gibi oku ![]() ![]() ![]() Talebesi ertesi gün ağlayarak üstadının karşısına gelir: "Üstadım, 'elhamdu lillahi rabbi'l-alemin'de idim, 'maliki yevmi'd-din'e kadar geldim, 'iyyake na'budu' demeye bir türlü dilim varmadı ![]() ![]() Bu menkıbeyi nakletmekle, "Böyle düşünmezseniz, Kur'an okumayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bizim en büyük sorunumuz, okuduğumuz Kur'an'ın gırtlaktan aşağıya inmemesidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Onlar, kendilerine Rablerinin ayetleri hatırlatıldığı zaman, onun üstünde sağır ve körler olarak kapanıp kalmayanlardır ![]() |
![]() |
![]() |
|