![]() |
Gerçek Güzellik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gerçek GüzellikGerçek Güzellik - “Bebeğimi görebilir miyim?” dedi yeni anne ![]() Kucağına yumuşak bir bohça verildi ![]() ![]() Anne ile bebeğini seyreden doktor hızla arkasını döndü ve camdan bakmaya başladı ![]() ![]() Muayenelerde, bebeğin duyma yetisinin etkilenmediği, sadece görünüşü bozan bir kulak yoksunluğu olduğu anlaşıldı ![]() Aradan yıllar geçti, çocuk büyüdü ve okula başladı ![]() ![]() ![]() - “Büyük bir çocuk bana ucube dedi ![]() Küçük çocuk bu kadersizliğiyle büyüdü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - “Hiçbir şey yapılamaz mı?” diye sordu ![]() Doktor; - “Eğer bir çift kulak bulunabilirse, organ nakli yapılabilir” dedi ![]() Böylece genç bir adam için kulaklarını feda edecek birisi aranmaya başlandı ![]() - “Hastaneye gidiyorsun oğlum, annen ve ben, sana kulaklarını verecek birini bulduk ancak unutma bu bir sır” dedi ![]() Operasyon çok başarılı geçti ve adeta yeni bir insan yaratıldı ![]() ![]() ![]() Yıllar geçmişti, bir gün babasına gidip sordu: - “Bilmek zorundayım, bana bu kadar iyilik yapan kişi kim? Ben o insan için hiçbir şey yapamadım ![]() - “Bir şey yapabileceğini sanmıyorum” dedi babası, “Fakat anlaşma kesin, şu anda öğrenemezsin, henüz değil ![]() Bu derin sır yıllar boyunca gizlendi ![]() ![]() ![]() Babası yavaşça annesinin başına elini uzattı; kızıl kahverengi saçlarını eliyle geriye doğru itti; annesinin kulakları yoktu ![]() - “Annen hiçbir zaman saçını kestirmek zorunda kalmadığı için çok mutlu oldu” diye fısıldadı babası - “Ve hiç kimse, annenin daha az güzel olduğunu düşünmedi değil mi?” Gerçek güzellik fiziksel görünüşe bağlı değildir, ancak kalptedir ![]() Gerçek mutluluk, gördüğün şeyde değil, asıl görünmeyen yerdedir ![]() Gerçek sevgi, yapıldığı bilinen şeyde değil, yapıldığı halde bilinmeyen şeydedir |
![]() |
![]() |
|