|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dini, güzel, hikayeler, vaktiyle, yiyeceklerdik |
![]() |
Biz de vaktiyle güzel yiyeceklerdik - Dini Hikayeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biz de vaktiyle güzel yiyeceklerdik - Dini HikayelerBiz de vaktiyle güzel yiyeceklerdik,Dini Hikayeler,Halîfe Hârûn Reşîd ![]() Halîfe Hârûn Reşîd bir gün Behlül-i Dânâ ile sohbet ederken; -Ey Behlül! Sana sarayımda bir oda ve hizmetçiler vereyim ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine hazret-i Behlül; -Müsâde ederseniz bir danışayım, dedi ![]() Halîfe; -Kime danışacaksın, kimsen yok ki? diye cevap verdi ![]() Behlül de; -Ben danışacağım yeri biliyorum, dedi ve oradan ayrıldı ![]() Hârûn Reşîd arkasından adamlar salıp danışacağı yeri öğrenmek istedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ey Behlül! Söyle bakalım vereceğin cevâbı, dedi ![]() Behlül; -Danıştım efendim ![]() ![]() Halîfe heybetle; -Ey Behlül! Sen gidip çöplere danışmışsın, haberim oldu, dedi ![]() Behlül de; -Doğru söylüyorsun ben de onlara danıştım ![]() -Ey Behlül! Biz de vaktiyle en güzel ve nefis yiyecekler idik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sözlerdeki ince mânâları anlayan Hârûn Reşîd: "Haklısın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|