Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cevapnefsi, düşmanlık, havasa, ibrahim, ibretli, verilen, yenmek, şeytana

İbrahim Havas'a verilen ibretli cevap(Nefsi Yenmek ve Şeytana Düşmanlık)

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İbrahim Havas'a verilen ibretli cevap(Nefsi Yenmek ve Şeytana Düşmanlık)

İbrahim Havas(ra) anlatıyor:Birgün Şam yakınlarında,Likam dağındaydımBir nar ağacı gördüm ve canım çektiBir nar kopararak tadına baktım ,nar pek ekşiydi onu yere attımYoluma devam ettim ,ileride başına arılar üşüşmüş yere uzanmış bir adam gördümAdama:"Selamün Aleyküm!"dedim

Adam"Ve aleykümselam,ya İbrahim!"diye cevap verdi

"Beni nerden tanıdın"dedimAdam dedi ki:

"Kim Allah'ı tanırsa,Allah ondan hiçbirşeyi saklamaz"karşılığını verdiOna:"Anladığım kadar Allah'la ilişkilerin iyiAllah'ın seni bu arılardan kurtarmasını istesene"dedimBana:"Bende seni Allah ile dosttur sanıyordum,asıl sen Allah'tan nara olan düşkünlüğünden kurtarmasını istesene!İnsan nara olan düşkülüğünden dolayı cezası ahirette verilirOysa arı sokmasının acısını insan bu dünyada kısa süre için çekerArı sokması vücudu incilttiği halde,nefsin arzu iğneleri daima kalbe batmaktadır

Bana bu güzel dersi veren adamı orada bırakıp gittimNefsin isteğine uyan padişah bile olsa köleleşirSabırlı kölede şah olur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com