Malik Bin Diynar ve Tevbesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Malik Bin Diynar ve TevbesiMalik Bin Diynar ve Tevbesi Çevremdeki insanlar yaptığım zulumden dolayı benden uzaktılar ![]() Dediki: Günlerden bir gün Evlenmeyi arzuladım ve bir çocuk sahibi olmayı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evlendim ve bir çocuğum oldu ![]() Adını Fatıma koydum![]() Onu çok sevdim![]() Ve Fatıma büyüdükçe kalbimdeki imanda onunla büyüdü![]() Kalbimdeki isyanda azaldı onunla![]() ![]() ![]() ![]() Elimde içki kadehi vardı onu içme isteğiyle doldurmuştum Fatma onu devirdi ![]() ![]() daha yaşı iki bile değildi![]() ![]() Sanki ona bunu yaptıran Allahtı! O büyüdükçe kalbimdeki imanda onunla büyüdü ![]() ![]() Allaha yaklaştığım her bir adımda içinde olduğum maasilerden(isyanlardan) uzaklaştım biraz biraz![]() ![]() Ta ki Fatma 3 yaşına basana kadar ![]() 3 Yaşını bitirdiğinde Fatma öldü!! Ve Malik İbnu Diynar devam ediyor anlatmaya: Kızım Fatma ölünce durumum vaziyetim eskisinden dahada kötü oldu ![]() Ve bende çevremdeki müslümanlarda olan ve beni bu büyük üzüntüye karşı dayanmamı sağlıyacak sabır yoktu ![]() Herşey çok kötüye gidiyordu ![]() ![]() Şeytan durmadan benimle oynuyordu![]() Ta ki o gün geldi ve Şeytan bana dedi ki: "Bügün öyle bi sarhoş olacaksın ki daha önce hiç böyle sarhoş olmadın!!" Ve ben o gece içmeye ve sarhoş olmaya azmetmiştim ![]() Gece boyu içtim![]() içtim![]() içtimm!! Öyle bir duruma gelmiştim ki rüyalar beni birbirine atıyordu ![]() Taki o rüyayı görene kadar: Rüyamda kıyamet günündeydim!güneş kararmış,denizler ateşe çevrilmiş,Depremler oluyordu durmadan ![]() İnsanların hepsi kıyamet günündeydi ![]() İnsanlar zümre zümre![]() grup gruptu![]() ve ben o insanların arasındaydım![]() Sesler duyuyordum birisi sesleniyordu: Ey Filan oğlu filan!! Cabbara hesap vermeye hadi! Diyordu ![]() Ve o çağrılan insanın yüzünün rengi simsiyah olmuştu duyduğu o korkudan ![]() Birçok insane çağrıldı ![]() ta ki kendi ismimi duyana kadar![]() Ses beni çağırıyordu ![]() Haydi Cabbara Hesap vermeye!! Diyordu![]() O an çevremdeki o insane kalabalığından kimse kalmamıştı ![]() ![]() Kıyamet günü![]() Mahşer yeri bomboştu![]() Sonra bir anda karşımda bir fare gördüm çok büyüktü(devdi),çok vahşi ve çok saldırgandı ![]() çok güçlüydü![]() Ağzı açık bana doğru koşuyordu![]() Bende duyduğum korku ve dehşetten dolayı ondan kaçmaya başlamıştım ![]() Kaçarken bir anda karşımda oldukca ya$lı ve zayıf bir adam gördüm!ve ona seslendim: -AHH!!Beni bu dev fareden kurtar!! Bana dediki:Oğlum Ben çok zayıfım seni ondan kurtaracak gücüm yok Ama şu yönde ko$ eminim kurtuluşa ereceksin![]() Ben onun dediği yöne doğru koşmaya başladım ![]() Dev fare hala arkamdaydı beni kovalıyordu![]() Ve karşıma cehennemin ateşi çıktı![]() Yüzümde hissediyordum o dehşetli sıcaklığı!!! Fareyle cehennem arasında sıkışmıştım ![]() Ve kendi kendime dedimiki o an ![]() Ben bu fareden ateşe düşmek içinmi kaçıyorumm!! Ve koşa koşa bana bu yolu tariff eden o zayıf adama doğru koşmaya başladım ![]() Farede peşimdeydi gittikce yaklaşıyordu bana Çok korkuyordum!!Adamın yanına geri geldim ve ona dedimki: -Allah aşkına beni bu fareden kurtar yalvarırımm! Ve yaşlı adam benim halime ağlıyordu ![]() Bana dediki: Beni görüyorsun ben çok zayıfım güçsüzum benim seni kurtaracak halim yok ![]() Ama bu sefer $u yönde ko$!bu sefer inşallah kurtuluşa erecerksin… Adamın dediği yönde koştum deli gibi ![]() Fare hala kovalıyordu bir adım arkamdan koşuyordu![]() Beni ısıracaktı az kalmıştı…Ta ki karışmda o dağı görene kadar… O dağın üstünde birsürü bebek vardı ![]() Ve o dağın üzerinde bulunan cocukların hepsi ağlıyorlardı ![]() ![]() hepside aynı şeyi söyleyerek ağlıyor haykırıyorlardı![]() Diyorlardiki: -Ey Fatmaa!! Babana bakk! Babana Bakkk!! Malik ibnu Diynar dediki: O an o çoçuğun kızım Fatma olduğunu anlamıştım ![]() Ve o an 3 yaşında ölüpte cennete gitmiş bir kızım olduğuna çok sevinmiştim ![]() Beni bu dehşetli korkudan(fareden) kurtarıp Cennete sokacaktı… Kızım beni sağ eliyle tutu ve kurtardı… Ve sol eliyle fareyi itti ![]() ben o an korkudan ölü gibiydim![]() Sonra tıpkı Dünyadayken olduğu gibi onu kucağıma oturttum! Bana dediki: Ey Babacığım! Deyip şu ayeti okudu bana: ألم يأن للذين آمنوا أن تخشع قلوبهم لذكر الله Meali: "İman edenlerin kalplerinin Allahın Zikrine dönmesinin zamanı gelmedimi?" Ona dedimki: Kızımm!Bu fare neydi bana anlat!! Dediki:O fare senin dünyada içinde olduğun işlediğin kötü amellerindi ![]() Onu sen besledin büyüttün ve onun seni yiyebilecek büyüklüğe sen ulaştırdın!! Ey Babacığımm!Sen bilmiyormusunki Dünyada işlenen ameller Ahirette kıyamet gününde mucessem olarak karşımıza çıkar!! Ona dedimki: Peki o zayıf adam? Dediki: O Yaşlı ve zayıf adam senin güzel amellerindi ![]() Sen onu böyle zayiz böyle güçsüz![]() böyle çaresiz biraktınn![]() onu kendi haline ağlattın![]() !!!Seni kurtatmasina izin veremicek duruma sen koydun! Eğer ben doğmasaydim ve küçük yaşta günahsiz olarak ölmeseydim seni bu dehşetten kurtaracak başka bişey yoktu! O an uykudan ağlaya aglaya uyandim! Ağzimdan çıkan şu kelimelerle: Evet Allahım vakti geldi ![]() Evett Allahimmmmmm vakti geldii!! Hemen gusul abdesti alıp giyinip camiye koşyim sabah namazina! Günahlarimdan arinmak kendime cennet yolunu çizmek ![]() tovbe etmek Allaha yalvarmak içinnn… Camiye girdiğim an imamın okuduğu o ayet!!! Ruyamda kızımin beni kurtardığında okuduğu ayetti!! ألم يأن للذين آمنوا أن تخشع قلوبهم لذكر الله Meali: "İman edenlerin kalplerinin Allahin Zikrine dönmesinin zamani gelmedimi?" Bunları yaşayan kişi… Tabiinlerin imamlarının efendisi!! MALiK BiN DiYNAR!!! O insanlar arasında geceler boyu ağlamasiyla bilinirdi… Ve derdiki: Allahim! Kimin cennete gireceğini,kimin cehenneme girecegini sadece sen bilirsin! Ben bunlardan hangisiyimm??? Allahımm!!Beni cennet ehlinden eyle! Cehennem ehlinden eyleme! Malik Bin Diynar büyuk bir tövbe etti ![]() Ve insanlar arasında şöyle meshur oldu: Caminin kapısina giderdi ve insanlara seslenirdi ![]() derdiki: Ey asi insanlar ey gunahkar insanlar…Allahiniza dönün!!Gafil insanlar… Allahınıza donunn!!! Ey Allahtan kaçan kullar ![]() Allahiniza dönünn! Rabbin sana gece günduz sesleniyorr!Seni çağırıyorr!!! "BANA BİR KARIŞ YAKLAŞANA BEN BIR DIRSEK YAKLAŞIRIM ![]() BANA BIR DİRSEK YAKLAŞANA BEN BİR KULAÇ YAKLAŞIRIM…BANA YÜRUYENE BEN KOŞARIMM!!![]() La ilahe illa ente Subhaneke…İnni küntu min el-Zalimin(tovbe duasi) Peygamber efendimiz bir hadis-I Şerifinde şöyle buyuruyor: أن يهدي الله بيدك رجلا واحدا خير لك من الدنيا وما فيها! Meali: "Bir insanin hidayetine vesile olman senin icin dunyadan ve içindeki herseyden hayirlidir" |
|
|
|