![]() |
Malik Bin Diynar ve Tevbesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Malik Bin Diynar ve TevbesiMalik Bin Diynar ve Tevbesi Çevremdeki insanlar yaptığım zulumden dolayı benden uzaktılar ![]() ![]() Dediki: Günlerden bir gün Evlenmeyi arzuladım ve bir çocuk sahibi olmayı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evlendim ve bir çocuğum oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elimde içki kadehi vardı onu içme isteğiyle doldurmuştum Fatma onu devirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sanki ona bunu yaptıran Allahtı! O büyüdükçe kalbimdeki imanda onunla büyüdü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ta ki Fatma 3 yaşına basana kadar ![]() ![]() 3 Yaşını bitirdiğinde Fatma öldü!! Ve Malik İbnu Diynar devam ediyor anlatmaya: Kızım Fatma ölünce durumum vaziyetim eskisinden dahada kötü oldu ![]() ![]() Ve bende çevremdeki müslümanlarda olan ve beni bu büyük üzüntüye karşı dayanmamı sağlıyacak sabır yoktu ![]() ![]() Herşey çok kötüye gidiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Bügün öyle bi sarhoş olacaksın ki daha önce hiç böyle sarhoş olmadın!!" Ve ben o gece içmeye ve sarhoş olmaya azmetmiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öyle bir duruma gelmiştim ki rüyalar beni birbirine atıyordu ![]() ![]() Rüyamda kıyamet günündeydim!güneş kararmış,denizler ateşe çevrilmiş,Depremler oluyordu durmadan ![]() ![]() İnsanların hepsi kıyamet günündeydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sesler duyuyordum birisi sesleniyordu: Ey Filan oğlu filan!! Cabbara hesap vermeye hadi! Diyordu ![]() ![]() Ve o çağrılan insanın yüzünün rengi simsiyah olmuştu duyduğu o korkudan ![]() ![]() Birçok insane çağrıldı ![]() ![]() ![]() ![]() Ses beni çağırıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() O an çevremdeki o insane kalabalığından kimse kalmamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra bir anda karşımda bir fare gördüm çok büyüktü(devdi),çok vahşi ve çok saldırgandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bende duyduğum korku ve dehşetten dolayı ondan kaçmaya başlamıştım ![]() ![]() Kaçarken bir anda karşımda oldukca ya$lı ve zayıf bir adam gördüm!ve ona seslendim: -AHH!!Beni bu dev fareden kurtar!! Bana dediki:Oğlum Ben çok zayıfım seni ondan kurtaracak gücüm yok ![]() ![]() ![]() Ben onun dediği yöne doğru koşmaya başladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fareyle cehennem arasında sıkışmıştım ![]() ![]() Ve kendi kendime dedimiki o an ![]() ![]() Ve koşa koşa bana bu yolu tariff eden o zayıf adama doğru koşmaya başladım ![]() ![]() Çok korkuyordum!!Adamın yanına geri geldim ve ona dedimki: -Allah aşkına beni bu fareden kurtar yalvarırımm! Ve yaşlı adam benim halime ağlıyordu ![]() ![]() Bana dediki: Beni görüyorsun ben çok zayıfım güçsüzum benim seni kurtaracak halim yok ![]() ![]() ![]() Adamın dediği yönde koştum deli gibi ![]() ![]() ![]() ![]() O dağın üstünde birsürü bebek vardı ![]() ![]() Ve o dağın üzerinde bulunan cocukların hepsi ağlıyorlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diyorlardiki: -Ey Fatmaa!! Babana bakk! Babana Bakkk!! Malik ibnu Diynar dediki: O an o çoçuğun kızım Fatma olduğunu anlamıştım ![]() ![]() Ve o an 3 yaşında ölüpte cennete gitmiş bir kızım olduğuna çok sevinmiştim ![]() ![]() Kızım beni sağ eliyle tutu ve kurtardı… Ve sol eliyle fareyi itti ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra tıpkı Dünyadayken olduğu gibi onu kucağıma oturttum! Bana dediki: Ey Babacığım! Deyip şu ayeti okudu bana: ألم يأن للذين آمنوا أن تخشع قلوبهم لذكر الله Meali: "İman edenlerin kalplerinin Allahın Zikrine dönmesinin zamanı gelmedimi?" Ona dedimki: Kızımm!Bu fare neydi bana anlat!! Dediki:O fare senin dünyada içinde olduğun işlediğin kötü amellerindi ![]() ![]() Ey Babacığımm!Sen bilmiyormusunki Dünyada işlenen ameller Ahirette kıyamet gününde mucessem olarak karşımıza çıkar!! Ona dedimki: Peki o zayıf adam? Dediki: O Yaşlı ve zayıf adam senin güzel amellerindi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer ben doğmasaydim ve küçük yaşta günahsiz olarak ölmeseydim seni bu dehşetten kurtaracak başka bişey yoktu! O an uykudan ağlaya aglaya uyandim! Ağzimdan ![]() Evet Allahım vakti geldi ![]() ![]() Hemen gusul abdesti alıp giyinip camiye koşyim sabah namazina! Günahlarimdan arinmak kendime cennet yolunu çizmek ![]() ![]() Camiye girdiğim an imamın okuduğu o ayet!!! Ruyamda kızımin beni kurtardığında okuduğu ayetti!! ألم يأن للذين آمنوا أن تخشع قلوبهم لذكر الله Meali: "İman edenlerin kalplerinin Allahin Zikrine dönmesinin zamani gelmedimi?" Bunları yaşayan kişi… Tabiinlerin imamlarının efendisi!! MALiK BiN DiYNAR!!! O insanlar arasında geceler boyu ağlamasiyla bilinirdi… Ve derdiki: Allahim! Kimin cennete gireceğini,kimin cehenneme girecegini sadece sen bilirsin! Ben bunlardan hangisiyimm??? Allahımm!!Beni cennet ehlinden eyle! Cehennem ehlinden eyleme! Malik Bin Diynar büyuk bir tövbe etti ![]() ![]() Ve insanlar arasında şöyle meshur oldu: Caminin kapısina giderdi ve insanlara seslenirdi ![]() ![]() Ey asi insanlar ey gunahkar insanlar…Allahiniza dönün!!Gafil insanlar… ![]() Ey Allahtan kaçan kullar ![]() ![]() Rabbin sana gece günduz sesleniyorr!Seni çağırıyorr!!! "BANA BİR KARIŞ YAKLAŞANA BEN BIR DIRSEK YAKLAŞIRIM ![]() ![]() ![]() ![]() La ilahe illa ente Subhaneke…İnni küntu min el-Zalimin(tovbe duasi) Peygamber efendimiz bir hadis-I Şerifinde şöyle buyuruyor: أن يهدي الله بيدك رجلا واحدا خير لك من الدنيا وما فيها! Meali: "Bir insanin hidayetine vesile olman senin icin dunyadan ve içindeki herseyden hayirlidir" |
![]() |
![]() |
|