Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bin, diynar, malik, tevbesi

Malik Bin Diynar ve Tevbesi

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çevremdeki insanlar yaptığım zulumden dolayı benden uzaktılar

Dediki:

Günlerden bir gün Evlenmeyi arzuladım ve bir çocuk sahibi olmayı

Evlendim ve bir çocuğum olduAdını Fatıma koydumOnu çok sevdimVe Fatıma büyüdükçe kalbimdeki imanda onunla büyüdüKalbimdeki isyanda azaldı onunla

Elimde içki kadehi vardı onu içme isteğiyle doldurmuştum Fatma onu devirdidaha yaşı iki bile değildi

Sanki ona bunu yaptıran Allahtı!

O büyüdükçe kalbimdeki imanda onunla büyüdüAllaha yaklaştığım her bir adımda içinde olduğum maasilerden(isyanlardan) uzaklaştım biraz biraz

Ta ki Fatma 3 yaşına basana kadar

3 Yaşını bitirdiğinde Fatma öldü!!

Ve Malik İbnu Diynar devam ediyor anlatmaya:

Kızım Fatma ölünce durumum vaziyetim eskisinden dahada kötü oldu

Ve bende çevremdeki müslümanlarda olan ve beni bu büyük üzüntüye karşı dayanmamı sağlıyacak sabır yoktu

Herşey çok kötüye gidiyorduŞeytan durmadan benimle oynuyorduTa ki o gün geldi ve Şeytan bana dedi ki:

"Bügün öyle bi sarhoş olacaksın ki daha önce hiç böyle sarhoş olmadın!!"

Ve ben o gece içmeye ve sarhoş olmaya azmetmiştimGece boyu içtimiçtim içtimm!!

Öyle bir duruma gelmiştim ki rüyalar beni birbirine atıyorduTaki o rüyayı görene kadar:

Rüyamda kıyamet günündeydim!güneş kararmış,denizler ateşe çevrilmiş,Depremler oluyordu durmadan

İnsanların hepsi kıyamet günündeydiİnsanlar zümre zümregrup gruptuve ben o insanların arasındaydım

Sesler duyuyordum birisi sesleniyordu:

Ey Filan oğlu filan!! Cabbara hesap vermeye hadi! Diyordu

Ve o çağrılan insanın yüzünün rengi simsiyah olmuştu duyduğu o korkudan

Birçok insane çağrıldı ta ki kendi ismimi duyana kadar

Ses beni çağırıyorduHaydi Cabbara Hesap vermeye!! Diyordu

O an çevremdeki o insane kalabalığından kimse kalmamıştı Kıyamet günüMahşer yeri bomboştu

Sonra bir anda karşımda bir fare gördüm çok büyüktü(devdi),çok vahşi ve çok saldırgandıçok güçlüydüAğzı açık bana doğru koşuyordu

Bende duyduğum korku ve dehşetten dolayı ondan kaçmaya başlamıştım

Kaçarken bir anda karşımda oldukca ya$lı ve zayıf bir adam gördüm!ve ona seslendim:

-AHH!!Beni bu dev fareden kurtar!!

Bana dediki:Oğlum Ben çok zayıfım seni ondan kurtaracak gücüm yokAma şu yönde ko$ eminim kurtuluşa ereceksin

Ben onun dediği yöne doğru koşmaya başladımDev fare hala arkamdaydı beni kovalıyorduVe karşıma cehennemin ateşi çıktıYüzümde hissediyordum o dehşetli sıcaklığı!!!

Fareyle cehennem arasında sıkışmıştım

Ve kendi kendime dedimiki o anBen bu fareden ateşe düşmek içinmi kaçıyorumm!!

Ve koşa koşa bana bu yolu tariff eden o zayıf adama doğru koşmaya başladımFarede peşimdeydi gittikce yaklaşıyordu bana

Çok korkuyordum!!Adamın yanına geri geldim ve ona dedimki:

-Allah aşkına beni bu fareden kurtar yalvarırımm!

Ve yaşlı adam benim halime ağlıyordu

Bana dediki:

Beni görüyorsun ben çok zayıfım güçsüzum benim seni kurtaracak halim yokAma bu sefer $u yönde ko$!bu sefer inşallah kurtuluşa erecerksin…

Adamın dediği yönde koştum deli gibiFare hala kovalıyordu bir adım arkamdan koşuyorduBeni ısıracaktı az kalmıştı…Ta ki karışmda o dağı görene kadar…

O dağın üstünde birsürü bebek vardı

Ve o dağın üzerinde bulunan cocukların hepsi ağlıyorlardıhepside aynı şeyi söyleyerek ağlıyor haykırıyorlardı

Diyorlardiki:

-Ey Fatmaa!! Babana bakk! Babana Bakkk!!

Malik ibnu Diynar dediki:

O an o çoçuğun kızım Fatma olduğunu anlamıştım

Ve o an 3 yaşında ölüpte cennete gitmiş bir kızım olduğuna çok sevinmiştimBeni bu dehşetli korkudan(fareden) kurtarıp Cennete sokacaktı…

Kızım beni sağ eliyle tutu ve kurtardı…

Ve sol eliyle fareyi ittiben o an korkudan ölü gibiydim

Sonra tıpkı Dünyadayken olduğu gibi onu kucağıma oturttum!

Bana dediki:

Ey Babacığım! Deyip şu ayeti okudu bana:

ألم يأن للذين آمنوا أن تخشع قلوبهم لذكر الله

Meali: "İman edenlerin kalplerinin Allahın Zikrine dönmesinin zamanı gelmedimi?"

Ona dedimki:

Kızımm!Bu fare neydi bana anlat!!

Dediki:O fare senin dünyada içinde olduğun işlediğin kötü amellerindiOnu sen besledin büyüttün ve onun seni yiyebilecek büyüklüğe sen ulaştırdın!!

Ey Babacığımm!Sen bilmiyormusunki Dünyada işlenen ameller Ahirette kıyamet gününde mucessem olarak karşımıza çıkar!!

Ona dedimki:

Peki o zayıf adam?

Dediki:

O Yaşlı ve zayıf adam senin güzel amellerindiSen onu böyle zayiz böyle güçsüzböyle çaresiz biraktınnonu kendi haline ağlattın!!!Seni kurtatmasina izin veremicek duruma sen koydun!

Eğer ben doğmasaydim ve küçük yaşta günahsiz olarak ölmeseydim seni bu dehşetten kurtaracak başka bişey yoktu!

O an uykudan ağlaya aglaya uyandim!

Ağzimdan çıkan şu kelimelerle:

Evet Allahım vakti geldiEvett Allahimmmmmm vakti geldii!!

Hemen gusul abdesti alıp giyinip camiye koşyim sabah namazina! Günahlarimdan arinmak kendime cennet yolunu çizmektovbe etmek Allaha yalvarmak içinnn…

Camiye girdiğim an imamın okuduğu o ayet!!!

Ruyamda kızımin beni kurtardığında okuduğu ayetti!!

ألم يأن للذين آمنوا أن تخشع قلوبهم لذكر الله

Meali: "İman edenlerin kalplerinin Allahin Zikrine dönmesinin zamani gelmedimi?"

Bunları yaşayan kişi…

Tabiinlerin imamlarının efendisi!!

MALiK BiN DiYNAR!!!

O insanlar arasında geceler boyu ağlamasiyla bilinirdi…

Ve derdiki:

Allahim! Kimin cennete gireceğini,kimin cehenneme girecegini sadece sen bilirsin!

Ben bunlardan hangisiyimm???

Allahımm!!Beni cennet ehlinden eyle! Cehennem ehlinden eyleme!

Malik Bin Diynar büyuk bir tövbe etti

Ve insanlar arasında şöyle meshur oldu:

Caminin kapısina giderdi ve insanlara seslenirdiderdiki:

Ey asi insanlar ey gunahkar insanlar…Allahiniza dönün!!Gafil insanlar…Allahınıza donunn!!!

Ey Allahtan kaçan kullarAllahiniza dönünn!

Rabbin sana gece günduz sesleniyorr!Seni çağırıyorr!!!

"BANA BİR KARIŞ YAKLAŞANA BEN BIR DIRSEK YAKLAŞIRIMBANA BIR DİRSEK YAKLAŞANA BEN BİR KULAÇ YAKLAŞIRIM…BANA YÜRUYENE BEN KOŞARIMM!!

La ilahe illa ente Subhaneke…İnni küntu min el-Zalimin(tovbe duasi)

Peygamber efendimiz bir hadis-I Şerifinde şöyle buyuruyor:

أن يهدي الله بيدك رجلا واحدا خير لك من الدنيا وما فيها!

Meali:

"Bir insanin hidayetine vesile olman senin icin dunyadan ve içindeki herseyden hayirlidir"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com