Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
almanyada, din, dini, inanış

Almanyada Dini İnanış - Almanyada Din

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hristiyanlık, Almanya'da 53 milyon (%64) taraftarla en yaygın olan dini inanıştırİkinci yaygın inanış ise 33 milyon kişi ile İslam dini (4%), daha sonra ise her ikisine inanan toplam 200,000 kişi (025) ile Budizm ve Yahudilik gelmektedir Hinduizm 90,000 inanana sahiptir (01%) Almanya'daki diğer tüm dini topluluklar 50,000'den az sayıda (veya %0,05'ten) taraftara sahiptir Yaklaşık 244 milyon Alman ise (296%) herhangi bir dine inanmamaktadır

Protestanlık kuzey ve doğuda; Roman Katolikliği ise güney ve batıda yoğunlaşmaktadır Tüm inanışlar nüfusun yaklaşık %31'ini kapsamaktadır Şu anki Papa Benedict XVIBavyera'da doğmuştur Ateistler ve agnostiklerherhangi bir inanca dahil olmayaneski Doğu Almanya bölgelerinde ve büyük metropol bölgelerinde yaşamaktadırlar

Çoğu Türkiye'den gelen Sünniler ve Alevilerden oluşan yaklaşık 33 milyon Müslüman nüfusu ile birlikte az sayıda da Şii vardır [86] Ülke nüfusunun %17'sini oluşturan, Ortodoks Mezhebi'ne bağlı insanların büyük çoğunluğu Sırplar ve Yunanlılardan oluşur Almanya, Batı Avrupa'nın üçüncü büyük Yahudi nüfusuna sahip ülkesidir 2004'te, Almanya'ya, İsrail'de olduğu gibi Sovyet cumhuriyetlerinden gelen Yahudi nüfusu, Almanya'nın Birleşmesi sırasındaki rakam olan 30,000 ile karşılaştırıldığında 200,000'den fazla bir sayıya ulaşmıştır Yahudi nüfusunun ağırlıklı olduğu şehirler arasında Berlin, Frankfurt ve Münih bulunmaktadır[ Yaklaşık 250,000 Budist

Almanya'da yaşamaktadır ve bunların %50'si Asya göçmenidir
2005 yılındaki Eurobarometre Anketi'ne göre, Alman halkının %47'si "Bir Yaratıcının var olduğuna inanıyorum" düşüncesini desteklerken, %25'i "Bir çeşit ruh veya hayat kaynağının var olduğuna inanıyorum" ve %25'i de "Herhangi bir ruh, yaratıcı veya hayat kaynağının var olduğuna inanmıyorum" düşüncesini benimsemişlerdir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com