![]() |
Fransanın Yemekleri - Fransanın Yemek Kültürü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransanın Yemekleri - Fransanın Yemek KültürüFransanın Yemekleri - Fransanın Yemek Kültürü Fransa'nın yemek kültürü açısından önemli bölgelerinden biri de Normandiya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Av hayvanları mantarlar ve elma şarabından sonra Fransız aşçıları yemek yapmaya en çok heveslendiren "dilbalığı" oluyor ![]() ![]() ![]() Fransa'nın her yerinde domuzdan büyük ölçüde yararlanılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özellikle Picardy eyaletinde pırasa ve kremadan yapılan bir turta o kadar çok seviliyor ki Fransızlar için bundan daha güzel birşey olamaz ![]() ![]() Fransız mutfağı sözkonusuysa şampanyadan bahsetmeden geçmek olmaz ![]() ![]() ![]() Örneğin tavuk yemeklerinde veya kremalı soslu dilbalığı yemeğinde şampanya kullanmak mümkün ![]() ![]() Yolunuz Paris'e düşerse restoranlarda doldurulmuş kaz boynunu yer mantarı ve ördek yemeklerini rezeneli tekir balığını deneyebilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fransa'nın Alman sınırındaki eyaleti Franche-Comte'teki yemeklerde ise büyük ölçüde Alman etkileri göze çarpıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunların dışında neler mi var? Birçok kişiye göre yörenin en güzel ürünü mantarlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fransızlar başka kültürlerin yemeklerinden etkilenerek mutfaklarını genişletmek olanağı bulmuşlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|