06-24-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yunanistan Yemek Kültürü - Yunanistan Mutfağı
"Balık Ülkesi" diyebiliriz Yunanistan'a Balık, Yunanistan için temel besindir Akdeniz ürünlerinden incir, üzüm, portakal ve zeytin bolca yetişen ürünlerdir Zeytinyağlı yiyeceklerin çok yaygın oluşu, zeytine bolca sahip olduklarındandır Mutfaklarında her türlü yiyecek bulunur İçki de çok içtikleri için yemeklerinde mezeyi bolca kullanırlar Ayrı bir meze kültürü gelişmiştir denebilir

Bizdeki gibi etli kuru fasulye, çok sevdikleri bir yemektir Daha sonra makarna çok yerler Fırında makarna yaparlar Bizim yemek türlerimizin çoğuna da sahip çıkmışlardır Tatlılarımız, etli yemeklerimiz, kebaplarımıza, zeytinyağlı yemeklerimize onlar da sahip çıkarak dünyaya tanıtmaktadırlar Zeytinyağlı yemekler, Yunan mutfağının temel özelliğidir

Musakka, güveç, her türlü çorba da yaygın yiyecekler arasındadır Ekmeği az, fakat yemeği çok yerler Peynir ve patates kızartması da sofralarında sürekli olarak yer alır Yemekten sonra Türk kahvesi içerler Salatalarında genellikle radika ve selino adı verilen otlar kullanılır Öğle yemeğinde yumurta da bulunur Yeşil soğan, börek, dolma akşam yemeklerinde sıkça yenir Yemeklerde bol baharat kullanırlar
Kültür ve Turizm Bakanlığı
|
|
|