06-24-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistanın Yemek Kültürü - Hindistan Mutfağı
Hindistan mutfağı hakkında inanılmaz ilginç bilgiler vardır pek çoğumuzun bilmediği Misal, Hint mutfağı güney ve kuzey bölgesi olarak ayrılmıştır Bunun nedeni ise kuzey ve güney bölgeleri arasındaki yemek kültürlerinde keskin farklılıklar göstermesidir Güney mutfağında daha fazla et yemekleri tüketiliyor, tabak, çatal ,bıçak gibi malzemeler hemen hemen hiç kullanılmıyor Onlara göre yemeği elle yemek, yemeği çok daha iyi hissetmemizi sağlıyor! Kuzey tarafındaki yemek kültürü ise Ortadoğu’dan oldukça etkilenmiş Bol acı, bol baharatlı yemekler ağır basıyor bu bölgede Elbette yiyebilirseniz Bir çok gezgine göre, Hindistan’a seyahate çıkan bir çok genç turist ilk günlerde protein yetersizliği ile hızla kilo veriyorlar Nedeni ise yemeklerin inanılmaz derecede acı olduğundan yenememesi Elbette zamanla alışılıyor bu keskin baharatlara ama ilk günlerde diliniz oldukça yanabiliyor unutmayın bunu

Hint yemeklerinin baş tacı olarak bilinen köri baharatının aslında Hindistan’da olmadığını bilmekte şaşırtabilir sizi Evet, aslında Hint mutfağında köriyi aşçılar kendileri yaparlarmış Birçok baharatın karışımından olan bu baharat çeşidi köri olarak adlandırılırmış Bunun yanında bir aşçının günlük kullanım listesinde 25 baharat çeşidinin olduğu söyleniyor ki yemeklerin acılığını varın siz düşünün Hint mutfağı severlerin bir önerisi var bu konuda, fazla acı yemeğinin etkisini yok etmek için sakın su içmeyi denemeyin Bunun yerine yoğurt veya meyve yiyin Pirinç pilavında bile acı karışımlı baharatlar kullanılan Hindistan’a yolunuz düşerse bu bilgileri sakın unutmayın Baharat severim derken, acı deryasında boğulmayın isterseniz
|
|
|