![]() |
Japon Yemek Kültürü - Japon Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Japon Yemek Kültürü - Japon MutfağıBatılı gözlemcilerin Japon yemeklerinin yalın, çeşitten yoksun, tatsız tuzsuz olduğunda genellikle birleştikleri söylenmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Japon mutfağının doyurucu besinleri şunlardır:Haşlanmış pirinç, yeşil çay, balık, midye ve deniz böcekleri, sebze, kök ve meyve turşuları, çeşitli deniz yosunları ![]() ![]() Sütlü ve sütten yapılmış besinlerin Japonlara dokunduğuna değin yaygın bir inanç vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pirinç, yeşil çay, şoya sosu bol ve parasızdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir Balıkçı Köyünde Öğle Yemeği Örneği Izgara balık, deniz kestanesi, çiğ midye, patlıcan haşlaması, sebze kızartması, iki adet sosis, haşlama kestane ezmesi, pirinç ve çay ![]() Akşam Yemeği Örneği Yengeç haşlaması, deniz kestanesi, midye, palamut lakerdası, mürekkep balığı, mağro balığı haşlaması, yosun çorbası, turşu, pirinç ve çay ![]() Kent-Kasaba Lokanta Sofrası Örneği Öğle Yemeği Cengiz Han Yemeği:4-5 parça kemiksiz pirzola, sebze ve kökler, lahana yaprakları, tatlı patates, siyah bira, pirinç ve çay ![]() Akşam Yemeği Örneği Çiğ ahtapot, beyaz turp, karides, patlıcan ve kabak kızartma, patates, bezelye ve kök bitkileri, Bambu ağacının filizleri, yılan balığı kızartması renkli ve çeşitli turşular, fasulye unu çorbası, karpuz, pirinç ve çay ![]() |
![]() |
![]() |
|