|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
almanyanın, biçimi, yönetim |
![]() |
Almanyanın Yönetim biçimi Almanya'nın Yönetim Biçimi Nedir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Almanyanın Yönetim biçimi Almanya'nın Yönetim Biçimi NedirAlmanyanın Yönetim biçimi Almanya'nın Yönetim Biçimi Nedir Almanya'nın Yönetim Şekli Hakkında Bilgi Yönetim biçimi: Federal Cumhuriyet'tir ![]() Baltık kıyılarında yaşayan Almanlar, Batı Roma Devleti'nin çökmesi ile Alman Krallığı'nı kurdular ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ülkenin Tam Adı : Federal Almanya Cumhuriyeti Kısa Adı : Almanya Yönetim Şekli : Federal Cumhuriyet Başkent : Berlin Kurtuluş Günü : 18 Ocak 1871 (Alman Birliği) Milli Tatil Günü : 3 Ekim Birlik Günü (1990) Ülke toplam 16 eyaletten oluşmaktadır ![]() ![]() Anayasa: 23 May 1949'da Temel Hukuk kabul edilmiştir ![]() Adli Sistem: Alman yerli sivil hukuk sistemine dayanır ![]() ![]() Oy Hakkı: 18 yaşını dolduran herkesin oy hakkı bulunmaktadır ![]() Seçimler: Cumhurbaşkanı Federal Meclisin tüm üyeleri ve eyalet meclislerinden gelen eşit sayıdaki üyenin uzlaşması ile 5 yıllık bir dönem için seçilir ![]() Kabine: Kabine Başbakanın tavsiyesiyle Cumhurbaşkanı tarafından atanır ![]() Adli Dallar: Federal Anayasa Mahkemeleri (Bundesverfassungsgericht) ![]() |
![]() |
![]() |
|