|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| erkeğin, gittiğinde or, kadın, kaleminden |
Bir Kadın Gittiğinde.../ Bir Erkeğin Kaleminden |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Kadın Gittiğinde.../ Bir Erkeğin KalemindenBir erkeğin ağzından ![]() ![]() ![]() Kadınlar gittiklerinde,arkalarında daha büyük boşluklar bırakırlar ![]() Onlar bir gün çekip gittiklerinde,peşlerinde 'yetim-öksüz' kalan çok olur ![]() Mutfaktaki dolap, perdeler,kavanozun içindeki eski düğmeler,özenle saklanmış küçülmüş giysiler,dolap diplerindeki kurdeleler ![]() ![]() Sabah karanlığında mutfaktan gelen tıkırtılar susar,yetim kalmıştır tabaklar Bir kadın gittiğinde hep suyu unutulur saksıların Sık sık boynunu büker 'sarıkız' O teki kalmış eski bardağın anlamını bilen olmaz,değerini kimse anlayamaz krom hac tasının Balkon artık sessizdir, koridor kimsesiz Bir kadın gittiğinde![]() ![]() Bir kadın gittiğinde ne çok kişi gider aslında;Bir ağır işçi, bir temizlikçi, bir bakıcı,bir bahçıvan, bir muhasebeci![]() ![]() Bir anne gider![]() ![]() Bir dost![]() ![]() Bir arkadaş![]() ![]() Bir sevgili![]() ![]() ![]() Ne çok kişi yok olur bir kadın gittiğinde Övgüler, uyarılar, yakınmalar, dualar yetim kalır Kapı eşiğindeki 'Dikkat et![]() ![]() ' duyulmaz,annesi gitmiştir 'geç kalma'nın![]() Kadınlar, arkalarında büyük boşluklar bırakarak giderler Bir kadın gittiğinde pek çok kişi gitmiştir aslında Ve bir kadın gittiğinde,pek çok 'yetim' bırakmıştır aslında arkasında![]() ![]() ![]() Bekir Coşkun/Hürriyet |
|
|
|