![]() |
Yazarlardan Yazarlara Hakaretler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yazarlardan Yazarlara HakaretlerYazarlardan yazarlara hakaretler ''Mürekkeple dolu koca bir inek'', ''Bir hastanede aptal bir çocuğun haykırması gibi'', ''Sanırım zihinsel olarak sorunlu biri'', ''Bu yazmak değil daktiloya çekmek'' ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Flavorwire sitesi, edebiyat tarihinde ünlü yazarların ünlü yazarlara en sert hakaretlerinden oluşan bir liste hazırladı ![]() ![]() ![]() ![]() Okurları epey eğlendirecek, yer yer edebi göndermelerle dolu yer yer ise sokak ağzına çalan "yazardan yazara hakaretler listesi" 30 ![]() 30 ![]() “Mürekkeple dolu koca bir inek ![]() 29 ![]() “Zincirleri yeni çözülmüş büyük tüylü bir köpek gibi ![]() ![]() ![]() 28 ![]() “Mezar taşlarına şiiri yazmış bir sırtlan ![]() 27 ![]() ![]() ![]() "Harry Potter ve Felsefe Taşı'nı nasıl mı okumalı? Herşeyden önce, belki son olarak da şunu söylemeliyim: Neden okuyalım ki? Tahmin ediyorum ki daha iyi bir şey okumaya ikna edilemiyorsanız, Rowling idare edecek artık ![]() 26 ![]() "Dosteyevski'nin tatsızlığı, Freudyen tarz komplekslerden muzdarip bireylerle uğraşıp durma monotonluğu, insan asaletinin başına gelen trajik olayların içinde debelenip durması ![]() ![]() ![]() ![]() 25 ![]() Kasaba anlatıcısı ![]() ![]() 24 ![]() “Ham ve pişmemiş itirazlar ![]() 23 ![]() ![]() ![]() “Bir hastanede aptal bir çocuğun haykırması gibi ![]() 22 ![]() ![]() ![]() “Ağzı bozuk ![]() ![]() 21 ![]() ''İşte Johnny Keats'in altını ıslatan şiiri ve Tanrı bilir kim tarafından yazılmış üç roman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 20 ![]() “Conrad'ın hediyelik eşya dükkanı tarzını, şişeye konmuş gemiler ve deniz kabuğu kolyeler romantik klişelerini çekemiyorum ![]() 19 ![]() “Bay Kipling başka türlü olmasını dileyeceğim bu kötücül dünyadaki herşeyi temsil ediyor ![]() 18 ![]() “Bayan Austen'ın romanları bana ahenk açısından kaba, sanatsal yaratıcılık açısından steril, deha, nükte ve dünyanın bilgisinden yoksun şekilde İngiliz toplumunun sefil gelenekleri içinde hapsolmuş görünüyor ![]() ![]() ![]() 17 ![]() Don Kişot'u okumak sizden yaşça büyük ve hiç olmadık bir akrabanızın tüm o eşek şakaları, kötü alışkanlıkları, kaçınılmaz hatılaralar ve berbat ahbaplarıyla sonsuz bir ziyarete gelmesiyle kıyaslanabilir ![]() ![]() ![]() ![]() 16 ![]() Fransa'da çok sıkıldım ve nunun temel sebebi burada herkesin Voltaire'i andırması ![]() ![]() ![]() ![]() 15 ![]() “Okuyucuya sözlük kullandıracak bir kelime kullandığı görülmemiştir ![]() 14 ![]() “Zavallı Faulkner ![]() 13 ![]() “Tüm önyargılarıyla gerçek bir Kansas'lı ev kadını ![]() 12 ![]() “Şiir sevmemenin iki yolu var; biri şiir sevmemek diğeri Pope'un şiirlerini okumak ![]() 11 ![]() “Hemingway'i ilk kez kırklı yaşlarımın başında okumuştum; ziller, zarlar gibi bir şeydi ve iğrenmiştim ![]() 10 ![]() “Poe'ya duyulan hayranlık, düşünmenin geçilmesi şart ilkel bir basamağıdır ![]() 9 ![]() “Bu yazmak değil daktiloya çekmek ![]() 8 ![]() ![]() ![]() Çavdar Tarlasında Çocuklar'dan nefret ettim ![]() ![]() 7 ![]() ![]() ![]() “Kimse Hermen Melville'den daha palyaço kılıklı, sarsak ve veciz derecede kötü olamaz; üstelik Moby Dick gibi harika bir kitabın içinde bile! 6 ![]() ![]() ![]() “Robert Browning'in yatakta iyi olduğunu sanmıyorum ![]() ![]() ![]() 5 ![]() “Proust'u ilk kez okuyorum ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ''Kitapları eleştirmek gibi bir hakkım yok ve onlardan nefret etmedikçe de yapmam ![]() ![]() ![]() 3 ![]() “Ulysses, sivilcilerini kaşıyan mide bulandırıcı bir üniversite öğrencisinin çalışmasıdır ![]() 2 ![]() "Avrupa'da dördüncü sınıf bile sayılmayacak, yüzeyselliğini ve tembelliğini gizlemek için birkaç kendini kanıtlamış ve başarısı kesin eski edebi kalıbı yeterli dozda yerel renkle birlikte kullanan çala kalem bir yazar ![]() 1 ![]() ![]() ![]() “Tanrım, James Joyce ne sarsak bir türlü yemeği! Bayat turşular, İncil'den alıntılardan oluşan bir lahana çorbası, tasarlama ve art niyetli gazetecilik suyunda fazla bekletilmiş yahniden başka bir şey değil ![]() kaynak |
![]() |
![]() |
|