![]() |
Külebi'ye Anıt Mezar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Külebi'ye Anıt MezarTürk edebiyatının unutulmaz yazarı, hatırlanması çok sevindirici, bir millet sanata ve sanatçısına sahip çıktığı sürece kültürel değerlerini de koruyacaktır ![]() En sevdiğim şairlerden birisiydi, aşağıdaki şiirini taa lise çağlarından beri sever ve okurdum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kamyonlar kavun taşır ve ben Boyuna onu düşünürdüm, Niksar'da evimizdeyken Küçük bir serçe kadar hürdüm ![]() Sonra âlem değişiverdi Ayrı su, ayrı hava, ayrı toprak, Mevsimler ne çabuk geçiverdi Unutmak, unutmak, unutmak ![]() Anladım bu şehir başkadır Herkes beni aldattı gitti, Yine kamyonlar kavun taşır Fakat içimde şarkı bitti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Külebi'ye Anıt Mezar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Külebi'ye Anıt MezarŞair Cahit Külebi ve eşinin toprağa verildiği alanda yaptırılan anıt mezar, törenle açıldı ![]() Şair Cahit Külebi ve eşinin naaşının Tokat'ın Niksar ilçesine nakledilmesinin ardından ilçede yaptırılan anıt mezar, törenle açıldı ![]() Külebi'nin vefatının 13 ![]() ![]() Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar ise Külebi'nin bedeninin burada olduğunu, ruhunun tüm Türkiye'nin semalarına yükseldiğini kaydetti ![]() ![]() Külebi'nin oğlu Ali Külebi ise 1979 yılında yazdığı şiirle duygularını aktardı ![]() Yapılan konuşmaların ardından Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçıları Cahit Külebi'nin şiirlerini okudu ![]() Niksar İlçe Müftüsü Salahattin Şanver'in okuduğu duanın ardından protokol üyeleri anıt mezarın açılış kurdelesini kesti ![]() Şair Cahit Külebi ve eşinin naaşı, bir süre önce oğlunun isteği üzerine Ankara'dan Niksar'a nakledilmiş, belediye de burada anıt mezar yaptırmıştı ![]() |
![]() |
![]() |
|