Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
birsel, biyografisi, gülse, hayatı, kimdirgülse

Gülse Birsel kimdir-Gülse Birsel hayaty,biyografisi

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gülse Birsel Kimdir, Gülse Birsel Biyo?rafisi, Gülse Birsel Hayaty, Hakkynda
Gülse (?ener) Birsel 11 Mart 1971 tarihinde Ystanbul'da do?du Beyo?lu Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra, Bo?aziçi Üniversitesi'nde Ekonomi okumaya ba?lady Üniversitenin ikinci yylynda Aktüel dergisine muhabir olarak girdi 1994'te Bo?aziçi Üniversitesi'nden mezun oldu ve ABD''ye gitti New York'ta Columbia Üniversitesi Sinema bölümünde yüksek lisans yapty

1996'da Türkiye'ye dönen Gülse Birsel, üç ay boyunca ATV'de kahvalty bülteninin dy? haberlerini yazdy Ardyndan Esquire dergisinin yayyn yönetmeni oldu Bir yyl bu görevi sürdürdükten sonra Harper's Bazaar dergisinin yayyn yönetmenli?ine geçti Bu arada Bazaar Gelin ve Orange dergilerini çykartty 2001 ve 2002 yyllarynda Harper's Bazaar, FHM, House Beautiful ve Gezi dergilerinin yayyn dany?manly?yny yürüttü

Gülse Birsel

ATV'de yayymlanan Avrupa Yakasy adly dizinin yazary ve oyuncusudur Bu dizide kendi oyunculu?unu göstermektedir Yzlenme rekorlary kyran Avrupa Yakasy bir çok hedef kitleye yayylmy?tyr Cumartesi ve pazar günleri Sabah Gazetesi'nde yazmaktadyr

Gülse Birsel

Bir dönem gag adly TV programynyn metin yazarly?y ve sunuculu?unu yapmy?tyr Mart 2003'te gazete yazylary ve bazy gag metinlerinden olu?an Gayet Ciddiyim adly kitaby yayymlandy 2004'te Hâlâ Ciddiyim, 2005 yylynda ise "Yolculuk Nereye Hem?erim?" adly kitaplary yayymlandy Yazdy?y üç kitap da Çok Satanlar arasynda yer almy?tyr

Ayryca "Hyrsyz Var" adly sinema filminde de oynamy?tyr
Gülse Birsel

Gazeteci ve televizyoncu Murat Birsel ile evlidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Gülse Birsel kimdir-Gülse Birsel hayaty,biyografisi (11 Mart 1971 - )

Gülse (?ener) Birsel, gazeteci, yazar, oyuncu
11 Mart 1971'de Ystanbul'da do?du Beyo?lu Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra, Bo?aziçi Üniversitesi'nde ekonomi okumaya ba?lady Üniversitenin ikinci yylynda Aktüel dergisine muhabir olarak girdi 1994'te Bo?aziçi Üniversitesi'nden mezun oldu ve ABD''ye gitti New York'ta Columbia Üniversitesi Sinema bölümünde yüksek lisans yapty
1996'da Türkiye'ye dönen Gülse Birsel, üç ay boyunca ATV'de kahvalty bülteninin dy? haberlerini yazdy Ardyndan Esquire dergisinin yayyn yönetmeni oldu Bir yyl bu görevi sürdürdükten sonra Harper's Bazaar dergisinin yayyn yönetmenli?ine geçti Bu arada Bazaar Gelin ve Orange dergilerini çykartty 2001 ve 2002 yyllarynda Harper's Bazaar, FHM, House Beautiful ve Gezi dergilerinin yayyn dany?manly?yny yürüttü
ATV'de yayymlanan Avrupa Yakasy adly dizinin yazary ve oyuncusudur Cumartesi ve pazar günleri Sabah gazetesinde yazmaktadyr Bir dönem gag adly TV programynyn metin yazarly?y ve sunuculu?unu yapmy?tyr Mart 2003'te gazete yazylary ve bazy gag metinlerinden olu?an Gayet Ciddiyim adly kitaby yayymlandy 2004'te "Hâlâ Ciddiyim", 2005 yylynda ise "Yolculuk Nereye Hem?erim?" adly kitaplary yayymlandy Yazdy?y üç kitap da Çok Satanlar arasynda yer almy?tyr

Arzu Erdo?an'yn Tempo dergisi için yapty?y 11032003 tarihli Gülse Birsel röportajy

• Hep oyuncu olmak istemi?siniz ama ekonomi okumu?sunuz Neden böyle bir ?ey yaptynyz?
Çünkü bütün arkada?larym Bo?aziçi'nin i?letmesine ve ekonomisine girmeye çaly?yyordu Çok popülerdi o yyllarda Annem, babam da çok istedi Galiba dolduru?a geldim ve "Tabii ya, ben girerim Bo?aziçi'ne, manzaraya kar?y arkada?larymla e?lenirim, bir taraftan da konservatuvarda yary zamanly oyunculuk okurum" dedim ve çok yanyldym Çünkü o sene ya da ondan önceki sene tiyatro bölümünden yary zaman kalkmy? Ben de tiyatro okuyamady?ymla kaldym

• Yani oyuculuk hevesi içinizde kaldy

Maalesef Zaten üniversitenin ikinci senesinde gazetecili?e ba?layynca oyuncu olmaktan biraz vazgeçtim "Bu i? tam bana göre, buldum mesle?imi" dedim Okul bittikten sonra, oyunculuk de?il, ama içinde dramatik kurgusu olan bir ?eyler yapma iste?im depre?ti Çünkü artyk bir i?im vardy, okulumu bitirerek ailemi de mutlu etmi?tim Bir hayat karary olarak de?il; ama kendimi mutlu etmek için, hayatym boyu görmek istedi?im ?ehir New York'a gittim ve Colombia Üniversitesi'nde mastyr programyna ba?ladym

• Tam olarak ne okudunuz Colombia Üniversitesi'nde?

Üniversitenin sinema mastyry içinde yönetmenlik, oyunculuk, senaryo yazarly?y, tarih, teori ve ele?tiri gibi dersleri olan bir program Yki yyl hepsinden azar azar okutturuluyor Ama ikinci yyl birini seçip, tezini ondan veriyorsun ve o bölümden mezun oluyorsun Oyunculuk dersleri de aldyk Ama o kadar teknik falan de?ildi Çok temel oyunculuk prensipleriyle tany?mak için hazyrlanmy? derslerdi Hafta üç saat görüyorduk Ucundan kyyysyndan oyunculu?a a?ina oldum Benim iste?im senaryo yazarly?yydy, ona yo?unla?tym Dönü?te de sinemayla ilgili bir ?ey yapmak aklyma gelmedi Y?im hazyrdy Eski patronumla konu?ur konu?maz bana bir derginin yayyn yönetmenli?ini teklif etti Ben de yeniden dergicili?e ba?ladym

• ?imdilerde bir diziye ba?ladynyz, görünen o ki, içinizdeki oyunculuk arzusu bitmemi?

Galiba Bana daha önce de oyunculuk teklifleri gelmi?ti TRT için yapylacak dizilerdi, ama ikisi de dramaydy ve ben kabul etmedim Çünkü kendimi drama hazyr hissetmedim Bana komedi biraz daha yakyn geldi 'GAG'da kakara kikiri yaptyktan sonra, birden insanlaryn beni çok ciddi bir karakterde, duygusal laflar ederken görmesi biraz yadyrganyr diye dü?ündüm O yüzden sit-com daha yakyn geldi Ekibe güvendim, 'Çocuklar Duymasyn' dizisinin ekibiyle çaly?yyorum

• Konusu nasyl?

Bana çok aykyry bir rol de?il O yüzden rahatym ?ehirli, genç, akademisyen, ça?da? bir kadyn Çok genç ya?ta bir evlilik yapmy? Bu evlilikten 10 ya?larynda bir çocu?u var Ama hemen bo?anmy?lar Çünkü ilk kocasy son derece çapkyn ve serseri ruhlu bir adam Çocuk nedeniyle sürekli görü?üyorlar, adam eve gidip geliyor Kadyn ikinci kez evleniyor Ykinci koca da akademisyen, Avrupai, Batyly, titiz yani ikinci kocanyn tam negatifi bir adam Tabii ki iki adam birbirlerini görür görmez nefret ediyorlar Fakat çocuk üzülmesin, evdeki ahenk bozulmasyn, çocu?a mutlu bir aile ortamy sa?layalym diye birbirlerini idare etmek zorundalar Buradan bir elektrik ve gerginlik çykyyor, bu da komediye dönü?üyor

• Kameraya 'GAG'dan aly?kynsynyz, ama kar?ysynda oynamak nasylmy??

Son derece kazyk bir ?ey Tabii ki çok ho?uma gitti Bütün hayatym boyunca bunu istemi?im, nasyl ho?uma gitmez 'GAG'dan çok farkly Çünkü orada sadece kameraya bakarak konu?uyorsun Burada kamera dy?ynda her yere bakabilirsin Kameraya bakynca kesiyorlar Ba?ka zorluklary var tabii Ben daha A'syndayym bu i?in Oradaki tecrübeli oyunculardan bir ?eyler kapmaya çaly?yyorum Bakalym ne çykacak? Yn?allah be?enirler performansymy

• Kimler oynuyor?

Birinci koca Levent Özdilek, ikincisi Altu? Yücel Çok yetenekli bir o?lum var Dünyanyn en güzel çocu?u, bir lokum Kyzyl kahve saçly, mavi gözlü, beyaz tenli, kalkyk burunlu bir Ysveçli gibi Çok yetenekli ve 10 ya?ynda olmasyna ra?men profesyonel bir oyuncu Bir tane hafif çatlak bir ablam var, onu Neslihan Yargycy oynuyor Feminist, ama bir taraftan da çok süslü ve ho?, hafif deli

• Kamera kar?ysyndaki performansynyzy nasyl buldunuz?

Ben önce hiçbir ?ey anlamadym Nasyl görünüyorum, çok mu büyük oynuyorum, çok mu küçük oynuyorum Sonra fark ettim ki, tiyatroya çok yakyn bir format sit-com Mimi?inizi, jestlerinizi büyütmeniz lazym Yava? yava? ö?reniyorum tabii Dizinin birkaç parçasyny seyrettik, bana "Gayet iyi" diyorlar Ama onlar benim yüzüme kar?y "Gayet kötü" demeyecekleri için, objektif olduklaryna inanayym my, inanmayayym my bilmiyorum E?lenceli bir ?ey olaca?y kesin de 'GAG'daki karizmayy çizdirir miyiz, çizdirmez miyiz onu görece?iz

• Sizi bir ?ekilde tanyyan insanlar so?uk bir kadyn oldu?unuzu dü?ünüyorlar So?uk musunuz?

Bugünkü performansyma bakmayyn, ben aslynda daha sempatik bir insanym So?ukluk görüntüsünün iki sebebi var Birincisi benim göz yapymla ilgili Çok sycak bakmaya çaly?ty?ymda da so?uk bakyyorum, donuk bir tipim Bu, benim elimde olan bir ?ey de?il Ykincisi de aslynda çekingen bir yapym var Ynsanlarla hemen kayna?amam Yyllardyr i? hayatynda daha ciddi ?eyler yapmy? olmanyn verdi?i bir aly?kanlyk belki Ama güler yüzlüyümdür aslynda

• Oysa 'GAG'a yansyyan yüzünüz daha farkly, daha samimi, daha içten Hangisi gerçek?

O benim, yakyn arkada?larymla oldu?um halime daha yakyn, onlaryn yanynda daha laubaliyim Çok daha soytary oluyorum, kendimi yoruyorum 'GAG'daki tabii ki yüzde yüz ben de?ilim, ama yüzde doksan be? benim

• Yakynda bir de kitabynyz çykyyor galiba

Evet, mart ayynda Her popüler kadyn yazaryn yayynevi olan Epsilon Yayynlary'ndan çykyyor Ysmi 'Gayet Ciddiyim' 300 sayfalyk bir kitap Bölümlere ayyrdyk, bence çok da komik oldu Tatiller, uzaylylar, ev hayaty, kadyn-erkek ili?kileri gibi günlük hayatta ?ehirli bir insanyn ya?ady?y ?eyleri bölümledik Bu bölümlerde de, bu konularda yazylmy? yazylar ve 'GAG' metinleri var Bir araya gelince bence çok e?lenceli bir ?eyler çykty Sanyyorum insanlary e?lendirecek bir kitap

• Hiç mizah öyküleri yazmayy dü?ündünüz mü?

?imdiye kadar hiç kurgulayarak yazmadym, ama olabilir Bunu bana bir iki hafta önce yayynevi söyledi Sanyyorum onlar metinleri almadan önce, daha light bir ?eyler bekliyorlardy benden Ama bir cevher görmü?ler ki, "Mizah öyküleri, mizah romanlary dü?ünmez misiniz?" dediler, ilk o zaman aklyma geldi Galiba kendime o kadar güvenmiyorum

• Oyunculukta iyi ele?tiriler alyrsanyz, gazetecili?i byrakyp kariyerinize oyuncu olarak my devam edeceksiniz?

Gazetecili?i hiçbir zaman byrakmam Ama ?u anda oldu?u gibi formüller olabilir Yazylarymy da yazarym, oyunculuk da yaparym Zaten birbiriyle ba?lantyly ?eyler aslynda Belki iyi hikâye anlatynca insan, iyi bir oyuncu da olur, iyi yazy da yazar Oyunculuk belki devam eder, belki bir daha hiç yapmayabilirim Ya da çok bayylabilirim kendime, "Tamam artyk, ben oyuncu oldum" da diyebilirim, bilmiyorum

• Senaryo yazarly?y e?itimi aldy?ynyza göre, belki bir gün kendi yazdy?ynyz bir oyunda oynarsynyz

Öyle bir hayalim var Ama ben hayatymda hiçbir ?eyi o kadar planlayarak, hedefe kilitlenerek falan yapmadym Her ?ey tesadüf oldu benim hayatymda Bütün okullar, bütün i?ler, bütün önemli dönemeçler Hep aya?yma dolandy Ynsan o kadar plan yapmayynca, hem hayal kyrykly?yna u?ramyyor hem de güzel sürprizler oluyor hayatta

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com