Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akmansoy, biyografitekin, hayatytekin, kimdirtekin, tekin

Tekin Akmansoy Kimdir-Tekin Akmansoy Hayaty-Tekin Akmansoy Biyografi-Tekin Akmansoy

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tekin Akmansoy Kimdir-Tekin Akmansoy Hayaty-Tekin Akmansoy Biyografi-Tekin Akmansoy

Tekin Akmansoy (1924 - )

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde do?du Ankara Devlet Konservatuary’ny bitirdi Sinemaya senarist, oyuncu, yönetmen ve yapymcy olarak katkyda bulundu TRT’de çok uzun süre yayynlanan “Kaynanalar” dizisini yapty1998 yylynda “Devlet Sanatçysy” seçildi
Uzun yyllar çe?itli tiyatrolarda görev alan Tekin Akmansoy, meddah gelene?inin sürdürücülerinden biri olmu?tur

1974 yylynda ba?layan Kaynanalar dizisinde Kayserili uyanyk i?adamy Nuri Kantar tiplemesi ile Esas olarak ön plana çykma?tyr Bu karakteri yyllarca süren dizinin yany syra kaynanalar ve nöri kantar ailesi adly sinema filmlerinde de canlandyrmy?tyr

1990'ly yyllarda kyzy Arzu Akmansoy'un yönetmenli?ini yapty?y Kaynanalar'yn yeni bölümleri yany syra Sonradan Göremeler gibi dizilerle uzun süre sonra televizyona geri döndü

Filmleri:
1951 Mezarymy Ta?tan Oyun
1951 Kanly Feryat
1953 Kaderin Mahkumlary
1967 501 Numaraly Hücre
1974 Köyden Yndim ?ehire
1974 Kanly Deniz
1975 Nöri Gantar Ailesi
1975 Kaynanalar

TV Dizileri:
Kaynanalar
Emret Muhtarym
Beybaba
Sonradan Görmeler

alynty

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com