|
|
Konu Araçları |
biyografi, gevherigevheri, hayatıgevheri, kimdirgevheri |
Gevheri-Gevheri Kimdir-Gevheri Hayatı-Gevheri Biyografi |
06-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gevheri-Gevheri Kimdir-Gevheri Hayatı-Gevheri BiyografiGevheri-Gevheri Kimdir-Gevheri Hayatı-Gevheri Biyografi Gevheri Gevheri, hayatı hakkında pek fazla bilgi olmayan, aruz ve hece ölçüsü ile şiirler yazan şair Önceleri asıl adının "Mustafa" olduğu sanılırken, sonradan bir şiirindeki "Bir kemter kulundur Garip Mehemmed" dizesinden adının "Mustafa" değil "Mehmed" olduğu ileri sürülmüştür 1700 yılında ölen ozan ve hattat Bahri Paşa'nın divan katipliğini yaptığı da biliniyor Bazı Şiirleri Ala Gözlü Nazlı Dilber Bad-ı Saba Sevdiğime Gidersen Başına Bir Hal Gelirse Behey Dilber Sana Gonül Vereli Ben Güzelim Deyu Havadan Uçma Beyaz Göğsün Bana Karşı Bizden Selam Olsun Gül Yüzlü Yare Bugün Ben Bir Bağa Girdim Bugün Ben Bir Güzel Gördüm Bülbül Ne Yatarsın Yaz Bahar Oldu Dila Gör Bu Cihan İçre Ey Benim Nazlı Cananım Ey Peri Cihana Sen Gibi Dilber Garip Turna Bizi Senden Sorana Hey Ağalar Bir Sevdaya Uğradım Hey Ağalar Zaman Azdı Kurtulamam Üç Nesnenin Elinden Mecnun'a Dönmüşüm Bilmem Gezdiğim Sözün Bilmez Bazı Nadan Elinden Şunda Bir Dilbere Gönül Düşürdüm alıntı |
|