Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografi, hayatınasrullah, kimdirnasrullah, nasrullah, pürcevadi

Nasrullah Pürcevadi Kimdir?-Nasrullah Pürcevadi Hayatı-Nasrullah Pürcevadi Biyografi

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nasrullah Pürcevadi Kimdir?-Nasrullah Pürcevadi Hayatı-Nasrullah Pürcevadi Biyografi

Nasrullah Pürcevadi (1904 - )

1904 yılında İran'ın Tahran şehrinde dünyaya gelen Pürcevadi, İlk ve orta öğrenimini Tahran'da tamamladıktan sonra 1922 yılında yükseköğrenim görmek üzere Amerika'ya gitti ve San Francisco Eyalet Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü bitirdi Tahran Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nde tamamladığı master ve doktora çalışmalarını müteakiben aynı bölümde halen sürdürdüğü öğretim görevliliğine başladı "Meârif" ve "Neşr-i Dâniş" dergilerinin müdürlüğünü yapmakta olan Pürcevadi'nin tasavvuf tarihi hakkında birçok araştırması bulunmaktadır
ESERLERİ: "Sultân-ı Tarîkat" (Ahmed Gazâlî'nin hayatı ve eserleri), "Der Amedî be Felsefe-i Eflôtîn" (Plotinus Felsefesine Giriş), "Zindegî ve Âsâr-i Ebu'l-Hasen-i Büstî" (Ebu'l-Hasen-i Büstî'nin Hayatı ve Eserleri), "Aynu'l-Kuzât ve Ustâdân-ı" (Aynu'l-Kuzât ve Hocaları), "Bû-yi Cân" (Can Esintisi -İslâm'da Şiir Metafiziği), "Şi'r o Şer'" (Attâr'a göre şiir felsefesi), "Sevânîh-i Ahmed-i Gazâlî" (tashih ve İngilizce'ye tercüme), "Risaletü't-Tayr-ı Ahmed Gazâlî" (tashih), "Mukâtebât-i Ahmed-i Gazâlî bâ Aynu'l-Kuzât-i Hemedânî" (Ahmed Gazâlî ile Aynu'l-Kuzât Hemedânî'nin Yazışmaları), "Nigâhî-i Diğer"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com