|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
biyografisi, franz, kafka, kimdir |
![]() |
Franz Kafka - Franz Kafka kimdir - Franz Kafka biyografisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Franz Kafka - Franz Kafka kimdir - Franz Kafka biyografisiFranz Kafka / Milena'ya Mektuplar "Yolculuğumdan bahsedeyim istiyorsan biraz: gazete alma bahanesi ile istasyondan sokağa fırladım ![]() Ama sen çoktan gitmiştin ![]() Buna fazla üzülmedim ![]() Çünkü doğru olan da buydu ![]() ![]() ![]() İstasyonda bana bakan yüzünü düşündüm ![]() unutamayacağım bir doğa olayıydı bu ![]() Franz Kafka / Milena'ya Mektuplar ''bildiğin gibi değil milena ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bana her gün yazma demiştim dünkü mektubumda,bugünde aynı şeyi istiyorum senden, bu ikimiz içinde daha iyi olur,hem bugün daha da direniyorum bu isteğimde,ama n'olursun milena,sen kulak asma bana,gene her gün yaz bana, kısacıkta olsa yaz,bugünkü mektubundan daha da kısa olsa, iki satır ya da bir satır, bir sözcük olsun yaz milena ![]() ![]() ![]() ![]() Franz Kafka / Milena'ya Mektuplar ''Beni sana getirecek bir yol bulmuştum, karanlıktan aydınlığa kavuşacaktım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Franz Kafka “Ne güzel yazdıklarının tümü! Nasıl oluyor bilmiyorum, gözlerimle okuyorum sözde, ama kanım nasıl etkilenebiliyor? Bütün vücudumu bir ateştir kaplıyor ![]() ![]() ![]() ![]() “Söz olsun diye güzel diyorum sana, yoksa yüzün, güzelden daha güzel… “ Franz Kafka Kimi zaman şuna inanıyorum: Birlikte yaşayamayacağız, boyun eğip rahatça uzanıvereceğiz yan yana, ölmek için ![]() ![]() Franz Kafka "hergün açık gözle düşlediğim şeyi, çabucak, soluk soluğa, baş dönmeleri içinde, umutsuz, acınacak durumda ve bir anda elde etmek güzel mi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gözlerime bak ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Franz Kafka - Franz Kafka kimdir - Franz Kafka biyografisi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Franz Kafka - Franz Kafka kimdir - Franz Kafka biyografisiFranz Kafka - Franz Kafka kimdir - Franz Kafka biyografisi ![]() 3 Temmuz 1883 yılında doğan Franz Kafka, Praglı bir yahudiydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Albert Camus'nün taş olmak istemesi gibi Kafka da, kara saplanmış yararsız bir odun parçası olmak ister ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendi aşağılık kompleksleriyle yoğurduğu bir iç dünyası vardır Kafka'nın ![]() ![]() "Gregor Samsa bir sabah korkulu bir düşten uyanınca, yatağının içinde kendini korkunç bir hamamböceği olarak buldu ![]() ![]() ![]() Böcek Samsa bir süre utanç dolu ve anlamsız bir yaşam sürdükten sonra pis ve yalnız bir şekilde ölür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üstünde katlanılmaz bir ağırlığı olan babasından uzaklaşmak ve kendi başına varolabilmek adına evlenmek ve bir aile sahibi olmak istedi Kafka ![]() ![]() ![]() ![]() İlk büyük aşkı Felice Bauer'di(1887-1960) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mektuplaştıkları üç yıl boyunca sadece iki üç kez görüşebildiler ve bu görüşmeler Kafka'yı üzmekten başka bir işe yaramadı, yine de onun yaratıcılığını olumlu yönde etkilediği rahatlıkla söylenebilir ![]() ![]() ![]() ![]() Milena bu mektupları 1939 yılında yayınlaması için yakın arkadaşı Willy Haas'a verdi ve kendisi 17 Mayıs 1944'te Almanya'da toplama kampında öldü ![]() Kafka Prag'da hukuk öğrenimi gördükten sonra işçi Kaza Sigortasında memur olarak çalışmaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm karamsarlığına rağmen Kafka'nın romanlarında her zaman bir ümit ışığı görmek mümkündür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kafka az olan arkadaşları arasında en çok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Katka dostu Max'ten, ölümünden sonra yazdıgı her şeyi yakmasını istedi ![]() ![]() ![]() ![]() 1917 Ağustosu'nda başlayan kanlı öksürükler Franz Kafka'yı yedi yıl sonra Viyana yakınlarında bir sanatoryumda öldürdü ![]() ![]() ![]() Yemek yeme acı veriyordu ve o da taslaklarını yazdığı "Açlık Cambazı" öyküsünün kahramanı gibi aç kalmayı dolayısıyla ölmeyi seçti ![]() ![]() alintidir |
![]() |
![]() |
|