![]() |
Vazgeçmek Ve Sahip Olmak |
![]() |
![]() |
#1 |
asyaland
|
Vazgeçmek Ve Sahip OlmakVazgeçmek ve Sahip Olmak Enstrüman seçmek için bir karar almam gerekiyordu ![]() Ya keman çalacaktim, ya piyano; ya flüt çalacaktim ya da akordeon ![]() ![]() ![]() ![]() Yillar geçtikten sonra her enstrumani iyi çalabiliyorum; ama hiçbirinde virtüöz degilim ![]() Bir enstrümanla isim yapamadim ![]() eserim var, ne de piyanoyla ![]() ![]() Bütün enstrumanlari iyi çaliyorum, ama kimse tanimiyor beni ![]() Basarili olmak için her sey degil, bir sey lazimmis ![]() Basari bir verismis; bir seyi alabilmek için birseyi vermek, digerlerinden vazgeçmek gerekiyormus ![]() Keske kemani seçseydim ve digerlerinden vazgeçseydim ![]() Karima da hayati zindan ettim, sevgililerime de ![]() ![]() ![]() Hiçbirinden vazgeçmedim ![]() Yani ![]() ![]() ![]() digerlerinden vazgeçmek ![]() ![]() ![]() Iste evlenirken ben bunu anlamadan evlenmisim ![]() Evlendikten sonra baska kadinlarin da oldugu bir hayati yasamaya devam ettim ![]() Içlerinden bazilarini daha çok sevdim; ama ne onlardan birinde, ne de karimda karar kilabildim ![]() Yillar sonra simdi yapayalnizim ![]() ![]() ![]() digerleri ![]() ![]() ![]() Keske birini gerçekten seçebilseymisim, ama, yapamadim ![]() Cok kadin, hic kadinmis !!! Tipki enstruman seçimi gibi hepsini istedim ve sonuçta elim bos kaldi ![]() Almak için birakmak gerekiyormus ![]() ![]() Hayatim boyunca yapacak çok isim oldu; hepsini yapmayi istedim ![]() Hangisinde 'en iyi' yim? simdi bakiyorum, kazananlar, basarili olanlar hep bir tek sey yapmislar ![]() En iyi olmak için önce seçmek ve digerlerini birakmak gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Bu seçimi yapmamiz gerekiyor; çünkü mutlaka bazilari daha uygun ![]() ![]() ![]() Bir ara ekonomik sikintiya düstüm ![]() Tasarruf gerek ![]() Basladim her seyden %10 kesmeye, ne anlamsiz bir ugrasmis bu ![]() %10 daha az peynir yemek, çay içmek ![]() Bu tasarruf çok aci verdi bana, her an hissettim ![]() Her seyden %10 kesmek tabiatima uygundu tabii ![]() Çok sonradan anladim; sadece taksiyle dolasmayi biraksam yetermis! Her kalemden %10 degil, etkili kalemi bulmak gerekiyormus ![]() ![]() ![]() ![]() >>>> >>>> 'Her seçim bir kaybedistir! ![]() ![]() ![]() >>>> >>>> Her tercih bir vazgeçistir çünkü ![]() ![]() ![]() Sabah ise gitmekle, yatakta nefis bir miskinlik firsatindan vazgeçmis olursunuz ![]() Kalkar kalkmaz hayat bin seçenegi dayar burnunuzun ucuna ![]() ![]() ![]() 'Ne giysem' telasindan, ögle yemeginde 'Ne alirdiniz?' diye basucunuzda biten garsona, 'hangi kanaldaki filmi izlesem' kararsizligindan 'bize oy verin' diye bagirisan partilere kadar her sey, herkes, her an sizi israrla bir tercihe zorlar ![]() Yastiginiza teslim olmussaniz, belki disarda isil isil bir günden vazgeçmis olursunuz ![]() Bahar esintileri tasiyan bir elbise belki o gün yasaminizi isildatabilecekken, agirbasli bir sadelige karar vermekle muhtemel bir tanisikligi tepersiniz ![]() Belki yemediginiz musakka,ismarladiginiz Izmir köfteden daha lezzetlidir ![]() Ya da öbür kanaldaki film, o anki ruh halinize daha uygundur ![]() Ama yasam, vazgeçtiginiz seye iliskin ipucu vermez ![]() Geri dönüp, o günü gökkusagi desenli bir elbiseyle yeniden yasama sansiniz yoktur ![]() Bu seçim oyununda vazgeçtiginiz sey, seçtiginizden daha degerliyse pismanlik kaçinilmazdir ![]() Ama neyin degerli oldugunun karari da yine size aittir ![]() Ve vazgeçtiginiz sey bazen bir saray, bazen söhret sahnesinin pariltili neonlari da olsa,çogu zaman gözünüz hiç arkada kalmaz ![]() Çünkü duvarlarina sevdiginizin kokusu sinmis bir ev ya da sevdiginiz kadinla paylasamadiginiz bir saray sizin borsada kolay feda edilebilir degerlerdendir ![]() Hayata bir baska gözle bakmayi ögrendiyseniz, bu seçimde kazandiklarini sananlara yalnizca aciyarak gülümsersiniz ![]() Her seyin siradanlastigi bir dünyada bazen kaybetmek en dogru seçimdir ![]() Ve o dünyada en yerinde tercih; vazgeçistir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
blackk
|
![]() Hayata bir baska gözle bakmayi ögrendiyseniz, bu seçimde kazandiklarini sananlara yalnizca aciyarak gülümsersiniz ![]() çok güzel olmuş, teşekkürler, elinize sağlık ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
virüs
|
![]() Hayata bir baska gözle bakmayi ögrendiyseniz, bu seçimde kazandiklarini sananlara yalnizca aciyarak gülümsersiniz ![]() çok çok güzel asyaland ![]() |
![]() |
![]() |
|