Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allerji

Allerji

Eski 04-14-2007   #1
blackk

Allerji

·
· Üşütme sonrası uzayan öksürükleriniz oldu mu?
· Çocuğunuz koşup oynamaya başladıktan 5 dakika sonra nefes darlığı ile durur mu?
· Çocuğunuzun geceleri hırıltısı olur mu?
· Gece nefes darlığı ve öksürük ile uyanır mı?
· Grip geçiriyor olmasanız bile aksırık, burun kaşıntısı nöbetleriniz olur mu?
· Sebat eden kaşıntılı cilt döküntüleri allerjik midir?
· Allerjik hastalıklar nasıl tedavi edilir?
· Penisilin Allerjisi Nasıl ve Nerede Test Edilir?
· Lokal anestetik ve aspirin allerjisinde ne yapmalıyım?
·
1 Allerjenler ( allerjiye neden olan maddeler )

Normal kişilere hiçbir zararı olamayan allerjenlere, allerjik astımı olan bir kişi maruz kalınca bir allerjik reaksiyon olur Bu reaksiyon sırasında tahriş edici bazı kimyasal maddeler yapılır ve hava yollarındaki dokuların içene salınır Kişi hem allerjik hem de astımlı ise astım atağı geçirir Bu allerjenlerin bazıları şunlardır:
  • Ev tozu, ev tozu akarları ( böcekler )
  • Çiçek tozları ( polenler )
  • Küf
  • Hayvan tüyü

Ev Tozu Akarı

Polen

2 Enfeksiyonlar

Solunum yolu enfeksiyonları ( grip, nezle ) astımlı kişide hava yollarını uyararak astım atağına neden olabilir Bu enfeksiyonlar okul ve / veya kreşe giden çocuklarda sıktır

3 Hava değişimi

Mevsim değişimi, hava ısısının değişmesi ( özellikle soğuk hava ) ve nem oranının artması, astımlı bir kişide hava yollarını uyararak astım atağına neden olabilir

4 Egzersiz

Astımlı bir kişide egzersiz hava yollarını uyararak astım atağına neden olabilir Koşma gibi, daha fazla enerji tüketimine neden
olan yoğun egzersiz türleri, birkaç dakika içinde bir astım atağına neden olabilir Ancak bu nedenle astımlı çocuklarda egzersizin
engellenmesi söz konusu değildir Egzersiz öncesi uygun ilaç alımı ile astım atağı önlenebilir İyi tedavi edilen astımlı bir çocukta
egzersiz sonrası belirtiler olmamalıdır Oluyorsa tedavi planının düzenlenmesi için bu durumu doktorunuza bildiriniz

5 Irritanlar ( tahriş ediciler )

Bazı maddeler duyarlı olan bronşları tahriş edebilir Bu maddeler şöyle sıralanabilir: Sigara dumanı, hava kirliliği, saç spreyleri, parfümler, temizlik maddeleri ve keskin kokular Astımlı bir kişinin yaşadığı evin içinde hiç kimsenin sigara içmesine izin verilmemelidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com