![]() |
Ben'ler / Ben tedavi edilmelimi? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben'ler / Ben tedavi edilmelimi?Ben tedavi edilmelimi? Ben tedavi edilmelimi sorusunun cevabı çok net olamaz çünkü bazı kişiler var olan benlerini kendilerine yakıştırdığı için varlığından memnun olabiliyor ![]() ![]() Buna karşın estetik olarak hoş durmayan,eklem yerleri gibi fiziki rahatsızlık verecek yerde olan,zaman zaman kanayan benler problemin çözümü için tedavi edilmelidir diğer taraftan özellikle koyu renkli benlerin düşükte olsa kanserleşme riski olduğundan tedavisi daha akıllıca olacaktır ![]() Ben tedavi seçenekleri: Ben tedavisinde kullanılan hiçbir teknolojinin kanser riski olmadığını ve tedavi edilen benin kanserleşme riskininde ortadan kalkacağını yazarak başlamalıyız Lazerle ben tedavisi Laser zararlı ışınlardan arındırılmış renkli alanlarda yüksek ısı enerjisine dönüşen bir ışık türüdür ![]() ![]() Koyu renkli benler ya melanin denilen kahverengi pigmentle oluşmuştur veya damar beni şeklindedir ve kırmızı renklidir ![]() ![]() ![]() ![]() Benin rengi ciltle aynı renkteyse laser uygulamak anlamlı değildir sonuç alınamaz veya çok uzun sürer ![]() Radyofrekansla ben tedavisi Radyofrekans elektrik enerjisiyle oluşturulan radyo dalgalarının dokunduğu alanda ısı enerjisine dönüşmesi şeklinde uygulanan bir tedavi şeklidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrokoterle ben tedavisi Elektrokoter elektrik enerjisini dokunulduğu yerde ısı enerjisine dönüşen bir cihazdır ![]() ![]() Elektrokoter bene dokundurulduğu anda benden tabakalar halinde doku kaybı olur,ısıtarak buharlaştırma işlemi istenildiği kadar ilerletilir ve ciltle aynı düzeye gelince tedavi tamamlanmış olur ![]() Renge duyarlı olmadığı için damar beni dışındaki kahverengi ve cilt rengindeki kullanılabilir ve kesin sonuç elde edilir ![]() Buharlaştırılan benin yerinde yara kabuğu şeklinde oluşan tabaka benin büyüklüğüne göre 3-7 günde düşer ve alttan pembemsi bir görünüm çokar ![]() ![]() Buharlaştırma işlemi yeterince dikkatli yapıldığında belli bir iz kalmaz küçük sivilce izi şeklinde bir iz kalabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|