Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Güzellik & Bakım

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
benler, edilmelimi, tedavi

Ben'ler / Ben tedavi edilmelimi?

Eski 06-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ben'ler / Ben tedavi edilmelimi?

Ben tedavi edilmelimi?
Ben tedavi edilmelimi sorusunun cevabı çok net olamaz çünkü bazı kişiler var olan benlerini kendilerine yakıştırdığı için varlığından memnun olabiliyorBu durumda çok küçük bir ihtimalle kanserleşme riski olsada onu tedavi etmek çok gerekli görünmemektedir
Buna karşın estetik olarak hoş durmayan,eklem yerleri gibi fiziki rahatsızlık verecek yerde olan,zaman zaman kanayan benler problemin çözümü için tedavi edilmelidir diğer taraftan özellikle koyu renkli benlerin düşükte olsa kanserleşme riski olduğundan tedavisi daha akıllıca olacaktır
Ben tedavi seçenekleri:
Ben tedavisinde kullanılan hiçbir teknolojinin kanser riski olmadığını ve tedavi edilen benin kanserleşme riskininde ortadan kalkacağını yazarak başlamalıyız
Lazerle ben tedavisi
Laser zararlı ışınlardan arındırılmış renkli alanlarda yüksek ısı enerjisine dönüşen bir ışık türüdürRenge dayalı bir tedavi yöntemi olduğundan sadece ciltten daha koyu renkteki benlerin tedavisinde kullanılabilir
Koyu renkli benler ya melanin denilen kahverengi pigmentle oluşmuştur veya damar beni şeklindedir ve kırmızı renklidirRenkli alanın ışıkla gelen ısıyı daha fazla tutması sonucunda ısınırMelanin pigmenti içeren kahverengi benler laser uygulandığında dokuda hasar oluşturacak düzeye kadar yükselir doku bir anlamda pişer ve altındaki canlı dokudan sınırlanarak ayrılırGünler içerisinde ayrılan bu tabaka benin küçülmesini veya kaybolmasını sağlar
Benin rengi ciltle aynı renkteyse laser uygulamak anlamlı değildir sonuç alınamaz veya çok uzun sürer
Radyofrekansla ben tedavisi
Radyofrekans elektrik enerjisiyle oluşturulan radyo dalgalarının dokunduğu alanda ısı enerjisine dönüşmesi şeklinde uygulanan bir tedavi şeklidirBende oluşturulmak istenen dokuda kontrollü yanık oluşturarak (termal hasar)ciltteki fazlalığın buharlaştırılmasıdırÇok ince uçlar yadımıyla ben tabaka tabaka kaldırılarak normal cilde ulaşılırNormal ciltten yüksek kısım buharlaştırıldığında düz zemin elde edilmiş olurDamar beni hariç renkli,renksiz,büyük küçük tüm benlere uygulanabilirTek seansta tedavi tamamlanırUygulayıcının tecrübesi yeterliyse benin büyüklüğüne göre çok hafif bir iz kalabilir veya hiç iz kalmayabilir
Elektrokoterle ben tedavisi
Elektrokoter elektrik enerjisini dokunulduğu yerde ısı enerjisine dönüşen bir cihazdırAmeliyatlarda kanamaları durdurmak ve dokuları kesmek amacıyla kullanıdığı gibi benlerin tedavisindede kullanılır
Elektrokoter bene dokundurulduğu anda benden tabakalar halinde doku kaybı olur,ısıtarak buharlaştırma işlemi istenildiği kadar ilerletilir ve ciltle aynı düzeye gelince tedavi tamamlanmış olur
Renge duyarlı olmadığı için damar beni dışındaki kahverengi ve cilt rengindeki kullanılabilir ve kesin sonuç elde edilir
Buharlaştırılan benin yerinde yara kabuğu şeklinde oluşan tabaka benin büyüklüğüne göre 3-7 günde düşer ve alttan pembemsi bir görünüm çokarBu pembemsi görünüm 2-3 ayda kendiliğinden cilt rengini alır
Buharlaştırma işlemi yeterince dikkatli yapıldığında belli bir iz kalmaz küçük sivilce izi şeklinde bir iz kalabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com