Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sağır, taner

Taner Sağır

Eski 06-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Taner Sağır

Taner Sağır

--------------------------------------------------------------------------------
GÜNDEM

Bebek yüzlü Herkül
İlyas Namoğlu Hürriyet 20082004

Halterde pırıl pırıl bir Türk genci Taner Sağır’ın, Olimpiyat Şampiyonluğu’yla sevindik 19 yaşındaki sporcumuz, toplamda 375 kilo ile şampiyonluk kürsüsüne çıktı Türkiye’nin oyunlar tarihinde halterde ilk kez 3 altın madalya kazanmasını sağlayan Sağır, aynı zamanda 5 dünya gençler, 4 de olimpiyat rekoru kırdı

HALTERDE sıkıntılı başlayan günü Taner Sağır kurtardı 77 kilo sporcumuz, Atina Olimpiyat Oyunları’nda, koparmada 1725, silkmede 2025 kilo kaldırarak, toplamda 375 kilo ile altın madalya kazanırken, aynı zamanda 5 dünya gençler, 4 de olimpiyat rekoru kırdı Bu sıkletteki diğer sporcumuz Reyhan Arabacıoğlu ise koparmada 165, silkmede de 195 kilo kaldırarak, toplamda 360 kiloya ulaştı ve dördüncülüğü elde etti

Yakışıklılığıyla, oyunları izleyen genç kızların sevgilisi haline gelen 19 yaşındaki Taner Sağır, Nikaia Spor Salonu’ndaki müsabakada koparmaya 165 kilo ile başladı Bu kiloda ilk hakkında başarılı olan Sağır, ikinci denemesinde 170, üçüncü hakkında da 1725 kilo kaldırarak ikinci sıraya yerleşti

Silkmede ilk hakkında 200 kilo yapan sporcumuz, ikinci hakkında 2025 kilo kaldırınca altın madalyayı garantiledi ve üçüncü hakkına çıkmadı Taner Sağır’ın ardından, koparmada 1725, silkmede de 200 kilo kaldıran Kazak Sergei Filimonov toplamda 3725 kilo ile gümüş, Rus Oleg Perepitchenov, koparmada 170, silkmede de 195 kilo ile toplamda 365 kg ulaşıp bronz madalya aldı Türkiye böylece, oyunlar tarihinde ilk kez halterde 3 altın madalya elde etti

Şaşkınım, çok hızlı oldu

OLİMPİYAT şampiyonu olan en genç Türk halterci unvanını alan Taner Sağır, daha ikinci müsabakasında olimpiyat şampiyonluğuna ulaştığını ifade ederek, ‘‘Şaşkınım, çok hızlı oldu Haltere neden başladığımı hatırlamıyorum Sadece arkadaşlarımın fazlasıyla ısrarcı olduğunu biliyorum Burada olmamın nedeni Naim ve Halil Ağabeylerimin rekorunu kırmaktır’ dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com