![]() |
Sevgililer günü mü dediniz !.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevgililer günü mü dediniz !..SEVGİLİLER GÜNÜ MÜ DEDİNİZ ! ![]() ![]() ![]() Gerçekte, “hangi sevgi?” diye sormak gerekiyor ![]() ![]() ![]() Afganistan’ın ardından Irak “Dehşet ve vahşet” tabloları eşliğinde cebren ve hile ile işgal ediliyor… En öldürücü silahlar çoluk çocuk tüm Müslümanların beyninde deneniyor ![]() Son olarak (hangi son?) Gazze, İsrail tarafından bir vuruşta yerle bir ediliyor ![]() ![]() ![]() ![]() Şu an bile dünyanın pek çok yerinde dehşet tabloları, vahşet manzaraları yaşanıyor ![]() ![]() Vicdanlarda eski şefkatin, merhametin, hamiyetin, adaletin zerresi kalmamış; öyle bir manzara ki; insan, sevginin ve şefkatin gerçekte yaşayıp yaşamadığını düşünmekten kendini alamıyor ![]() Gördüğünüz gibi, uluslararası plânda durum iç açıcı değil ![]() ![]() ![]() Gelelim “Sevgililer Günü”ne… Anne-babayı aileden dışlayanlar “Anneler Günü”, “Babalar Günü” icat ettiler ![]() ![]() Önceleri “Bir gül, bir tatlı söz yeter” diyenler, zaman içinde azıttı; sevginin büyüklüğünü, hediyenin fiyatıyla ölçmeye başladılar… Gele gele, “Ne kadar ekmek, o kadar köfte” noktasına geldik: Artık “Ne kadar pahalı hediye alırsanız, sevginizi o kadar göstermiş olursunuz” demeye getiriyorlar ![]() Son zamanlarda “Televole” kelimesiyle özetlenen “popüler kültür”ün ekranlara taşıdığı “sadakatsizlik”, bu kutsal kelimeleri de kirletti ![]() ![]() Bunlardan bazılarını yakından tanıdım: Herkese herkesi sevmeyi önerdikten sonra, evlerine gidince, eşlerini dövmelerini öğrenmem beni şoka uğrattı ![]() ![]() “Ben gelmedim kavga için / Benim işim sevgi işi; Aşkın evi gönüllerdir / Gönüller yapmaya geldim ![]() Yunus’un “sevgi” ve “aşk” üzerine deyişleri dilimizden düşmüyor, fakat bu kelimelerin kapsama alanında bulunan “şefkat”, “merhamet”, “hoşgörü” gibi kavramları yitirdik ![]() ![]() Bugün “Sevgililer Günü” ya, “bizim mahalle”nin (muhafazakâr kesim) bazı çiftleri dâhil, reklamlar aracılığıyla yoğun beyin yıkama operasyonuna kendini kaptırmış her kesimden pek çok kişi, sevdiklerini mutlu etmek için hediyeler alacak… Yarın ise, erkekler, bıraktıkları yerden başlayıp tekrar eşlerini dövmeye başlayacaklar! Böyle olmasaydı, aşağıdaki istatistikler oluşur muydu? Yapılan pek çok araştırmaya göre, ailelerin yüzde 34’ünde fiziksel şiddet, yüzde 53’ünde sözlü şiddet var… Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) yaptığı bir araştırma ise, dünya genelinde her 6 kadından 1'inin aile içi şiddete maruz kaldığını ortaya koyuyor ![]() ![]() Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü'nün eski bir araştırmasına göre, “Türkiye'de, erkeklerin yüzde 40'ı kadın ve kızları şiddetle disipline etmeyi kabul edilebilir bulduğunu” söylüyor ![]() Ankara'daki gecekondularda yaşayan kadınlar arasında yapılan bir araştırma, kadınların yüzde 97'sinin kocalarının saldırısına uğradığını ortaya koyuyor ![]() Ayrıca, kıyafetleri yüzünden yüzbinlerce kadını işinden-gücünden ve okulundan atmak da bir nevi şiddettir! ![]() ![]() “Kamusal alan” diye tarifsiz alanlar belirleyip, kadını o alanlardan dışlamak ise, “şiddet”in yanı sıra hakaret de içeriyor ![]() Ne de olsa dünyayı erkekler yönetiyor ![]() Yavuz Bahadıroğlu |
![]() |
![]() |
|